De vierde overwinning op rij? Alles over PSV - SC Heerenveen

De vierde overwinning op rij? Alles over PSV - SC Heerenveen
3 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. Zondag staat de opnieuw een thuiswedstrijd op het programma wanneer SC Heerenveen op bezoek komt. Eerder dit seizoen kende de uitwedstrijd nog een zinderende slotfase.

Onderling resultaat
PSV verloor van de laatste twintig thuisduels tegen sc Heerenveen slechts één keer (W14-G5-V1). Dat gebeurde op 17 februari 2009 toen Danijel Pranjic in de 91e minuut vanaf de stip scoorde. In de seizoenen 2000-2001 en 2014-2015 pakte PSV de landstitel na een thuisoverwinning op de Friesen.

Uitwedstrijd
Eerder dit seizoen eindigde de uitwedstrijd in Friesland in een 2-2 gelijkspel. Joël Piroe kon met een goal in de 92e minuut nog een punt redden. Ibrahim Sangaré kreeg niet veel later nog een rode kaart nadat hij hands had gemaakt in de zestien, maar door buitenspel gingen zowel de rode kaart als de penalty niet door.

Clean sheets
PSV won de laatste drie wedstrijden en kreeg in deze reeks niet één goal tegen. PSV kan daardoor voor het eerst dit seizoen vier keer op rij winnen. De laatste keer dat PSV vier keer op rij won zonder een goal tegen te krijgen was in 2018. Toen stond Jeroen Zoet nog onder de lat en lukte dit in vijf opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden.

Malen en Veerman
Donyell Malen maakte dit seizoen vijftien van zijn zeventien Eredivisie-goals uit open spel. De nummer twee in die lijst is sc Heerenveen-spits Henk Veerman. Hij scoorde dertien keer zonder dat daarvoor een spelhervatting nodig was. Malen en Veerman maakte dit seizoen ook al zes keer de openingsgoal. Samen met Eran Zahavi en Danilo (FC Twente) het vaakst van alle spelers.

Vier teams op 37 punten
De Friezen hadden een goed begin van het seizoen met vijf overwinningen in zeven wedstrijden. Sindsdien werd er in 23 wedstrijden vier keer gewonnen (W4-G9-V10). De ploeg van Johnny Jansen staat daarmee op een tiende plaats met 37 punten, net zoveel als FC Twente, Sparta en Fortuna Sittard.

Oude bekende
In de wedstrijd tegen FC Groningen pakte Denzel Dumfries zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Daardoor is hij komende zondag geschorst voor de wedstrijd tegen zijn oude club. Bij sc Heerenveen speelt ook nog een oude bekende van PSV. Siem de Jong speelde in 2016-2017 negentien wedstrijden voor PSV. Daarin kwam hij zes keer tot scoren.