De Tegenstander: Feyenoord baas in Kuip

De Tegenstander: Feyenoord baas in Kuip
2 min

Veertien keer werd Feyenoord kampioen van Nederland, maar niet vaak was de Rotterdamse hoop op de titel zo groot als dit jaar. Mede dankzij sterkhouders als Dirk Kuyt, Kenneth Vermeer en Sven van Beek is de achterstand van Feyenoord op koploper Ajax te overzien (vijf punten). Een goede thuisreeks draagt daar ook aan bij.

Zeven zeges, één gelijkspel
In het lopende seizoen slaagde alleen Ajax erin om punten uit De Kuip te ‘stelen.’ De eerste topper in Rotterdam eindigde in 1-1. De overige zeven wedstrijden in De Kuip werden allemaal gewonnen door Feyenoord. Dat en het feit dat PSV het op bezoek bij Feyenoord traditioneel lastig heeft, maakt het op voorhand een moeilijk duel voor de ploeg van Cocu. Zeker nu de hoop op de eerste titel sinds 1999 groot is bij Feyenoord, zal de thuisclub er tijdens het eerste duel na de winterstop alles aan gelegen zijn om de drie punten in De Kuip te houden.

Rick Karsdorp
In het kielzog van eerder genoemde sterkhouders valt ook de ontwikkeling van verdediger Rick Karsdorp op. De rechtsback gaf dit seizoen al zes assists en voert daarmee dit klassement binnen de selectie van de Rotterdammers aan. Op zijn achtste al verruilde Karsdorp vv Schoonhoven voor de Feyenoord Academy. Hij doorliep er de hele jeugdopleiding en werd in zijn laatste jaar uitgeroepen tot beste aanvallende middenvelder in de Eredivisie voor A-junioren. In de hoofdmacht van de Rotterdammers werd hij desondanks geposteerd als rechtervleugelverdediger en op die positie veroverde hij in zijn eerste seizoen een basisplaats.