De Stats Van | Hirving schiet met scherp tegen Ajax

Voor dreiging zorgen op de helft van de tegenstander, dat ging Hirving Lozano goed af tegen Ajax. In de gewonnen topper nam hij het Amsterdamse doel meermaals onder vuur en vertolkte hij met drie doelpunten een sleutelrol.

Schoten op doel
Hirving nam in de eerste helft van het duel de 1-1 voor zijn rekening en liet zich in de tweede helft al helemaal gelden. In totaal schoot de Mexicaan acht keer op goal, waarvan hij drie keer trefzeker was. De 2-2 van Luuk de Jong kwam voort uit een prachtige inzet van Hirving: hij krulde de bal op de lat, waarna Luuk de rebound binnen kon werken van dichtbij. De buitenspeler werd de eerste PSV'er met een hattrick tegen Ajax in de Eredivisie sinds Mark van Bommel in 2005.

Hirving Lozano | 8
Luuk de Jong & Johan Bakayoko | 4
Guus Til & Joey Veerman |

Aanvallende duels
‘Chucky’ keerde afgelopen zomer terug bij PSV na een eerdere periode van 2017 tot 2019. De snelle buitenspeler zocht tegen de club uit de hoofdstad graag zijn directe tegenstander op, en met succes. Niet enkel zette hij na Johan Bakayoko de meeste dribbels neer (zeven), ook blonk hij uit in het aantal geslaagde uitgevochten duels. Zijn drie aanvallende duels trok hij allemaal naar zich toe, hij behaalde daarmee het hoogste percentage van de PSV-aanval.

Hirving Lozano | 100%
Johan Bakayoko | 78%
Ismael Saibari | 71%

Succesvolle passing
Dat het optreden van de aanvaller goed in de smaak viel bij de PSV-aanhang, bleek in de blessuretijd van de tweede helft. Hirving verliet onder luid applaus het veld. Van de spelers die de negentig minuten vol maakten tegen Ajax, behoort de hattrickheld tot de beste passers op het veld. Van zijn 34 verstuurde passes bereikte 85 procent daadwerkelijk een medespeler.