De Stats Van | Cijfers onderstrepen galavoorstelling in Heerenveen

De Stats Van | Cijfers onderstrepen galavoorstelling in Heerenveen
2 min
PSV1

Wat normaal geldt als een van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen, mondde uit in een galavoorstelling van een team op kampioenskoers. In deze rubriek behandelen we doorgaans de statistieken van een individuele uitblinker, maar de 8-0 zege op sc Heerenveen is een teamprestatie pur sang.

De grootste uitzege in de clubhistorie ging gepaard met een enorm overwicht in balbezit, passes, dribbels, voorzetten en ga zo maar door. De ploeg van Hoofdcoach Peter Bosz noteerde ruim driehonderd passes meer dan de tegenstander. Het totaal ligt op 641, waarvan negentig procent aankwam bij bestemming. 

In totaal had PSV 67% van de tijd de bal. De thuisploeg kreeg nauwelijks tijd om iets te bewerkstelligen, want PSV zat er bovenop. Het druk zetten en opjagen tot aan de achterlijn, resulteerde in 43 onderscheppingen. Daarnaast ging PSV 85 duels aan, wat nog eens tien keer balbezit opleverde. 

Aanvallende statistieken
De hoofdmacht zette donderdagavond een van de beste wedstrijden van het seizoen neer. In totaal werd het doel zestien keer onder vuur genomen, werden er zestien voorzetten gegeven, veertien key actions geteld en ging de ploeg veertig dribbels aan. Het droeg allemaal bij aan een zege waarin het vanaf meet af aan duidelijk was wie ging zegevieren. 

Bekijk hier alle content rond sc Heerenveen - PSV.