De Jong vervangt Locadia bij Oranje

De Jong vervangt Locadia bij Oranje
2 min

De spelers van PSV zullen zich, door de goede resultaten in de Eredivisie, met een goed humeur melden bij hun nationale ploegen. Een overzicht van de internationals die deze en volgende week met hun land in actie komen.

De Jong vervangt Locadia bij Oranje
Luuk de Jong vervangt Jürgen Locadia bij het Nederlands elftal. Locadia heeft zich na overleg met de KNVB-arts afgemeld met een enkelblessure. Het debuut van de aanvaller laat dus nog even op zich wachten. Naast De Jong melden ook Marco van Ginkel en Jeroen Zoet zich in Noordwijk. Oranje oefent aankomende donderdag tegen Schotland in Aberdeen. Volgende week dinsdag speelt het team van bondscoach Dick Advocaat een oefenwedstrijd uit tegen Roemenië.

Colombia met Arias op Aziatische toer
Het Colombia van Santiago Arias speelt de komende week twee oefeninterlands in Azië. Vrijdag treft de ploeg Zuid-Korea. Volgende week dinsdag is China aan de beurt. Colombia plaatste zich tijdens de vorige interlandperiode voor het WK in Rusland.

Lozano met Mexico tegen België
Topscorer van de Eredivisie Hirving Lozano hoeft voor de interlands van Mexico minder ver te reizen. Op vrijdag oefenen de Mexicanen in en tegen België. Volgende week maandag speelt de ploeg uit tegen Polen.

Debuut voor Pereiro lonkt
Waar Mexico op dinsdag tegen Polen speelt, treedt Uruguay op vrijdag al aan tegen de Oost-Europeanen. Volgende week dinsdag reizen de Uruguayanen voor een oefenwedstrijd af naar Oostenrijk. Gastón Pereiro maakt opnieuw deel uit van het keurkorps van bondscoach Óscar Tabárez, maar de aanvallende middenvelder wacht nog steeds op zijn debuut voor het nationale elftal.

Viertal PSV’ers bij Jong Oranje
Sam Lammers, Yanick van Osch, Bart Ramselaar en Pablo Rosario maken deel uit van de definitieve selectie van Jong Oranje. Steven Bergwijn was ook opgeroepen, maar de jonge aanvaller heeft zich afgemeld met een knieblessure. Jong Oranje speelt vrijdagavond een EK Kwalificatiewedstrijd tegen Andorra in Doetinchem. Na dit duel sluiten Lammers, Van Osch en Rosario aan bij Oranje O20 dat volgende week dinsdag een oefenwedstrijd tegen Italië op het programma heeft staan.