De Jong blikt terug, Hiddink roemt Faber

De Jong blikt terug, Hiddink roemt Faber
5 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Rodriguez lijkt voor Fenerbahçe te kiezen  
Woensdag leek het er op dat Ricardo Rodriguez de nieuwe linksback van PSV zou worden, maar volgens het Eindhovens Dagblad moet PSV vrezen dat Fenerbahçe de nieuwe club van de Zwitser wordt. De krant baseert zich op meerdere Italiaanse bronnen, die melden dat Rodriguez inmiddels een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de Turken. ‘PSV probeerde hem wekenlang los te weken bij de Rossoneri en waande zich lange tijd kansrijk, omdat de club vanuit de entourage van de speler signalen had gekregen dat hij graag naar Eindhoven wilde komen. Het Turkse Fenerbahçe zette de afgelopen dagen alle zeilen bij om Rodriguez toch tot een andere keuze te bewegen’, zo schrijft het ED.

Is Pereiro op weg naar Amerika?
Dat Gastón Pereiro deze winter mag vertrekken, is geen geheim. De Uruguayaan kan zijn carrière voortzetten bij FC Cincinnati, de club van voormalig Eredivisie-trainer Ron Jans. De Amerikanen en PSV zouden volgens het ED akkoord zijn over een transfer en ook Pereiro ziet een overtap zitten. De bal lijkt op dit moment bij het management van de speler te liggen. ‘Of Cincinnati in de plannen van zijn zaakwaarnemer Paco Casal past, is nog steeds niet honderd procent duidelijk’, aldus het Eindhovens Dagblad.

Hiddink: ‘Faber heeft zich sterk ontwikkeld’
Guus Hiddink liet zich dinsdag voor het eerst zien in zijn nieuwe rol als klankbord voor de technische staf van PSV. De clubicoon werd gevraagd naar zijn ideeën en gaf aan dat hij op zijn 73e niet meer op het veld zou gaan staan. Tegelijkertijd was hij positief over interim-trainer Ernest Faber. “Ernest Faber, John de Jong en Toon Gerbrands hebben me gevraagd deze rol op te nemen. Met Ernest heb ik ook in de periode dat hij FC Groningen trainde weleens contact gehad. Ik vind hem heel erg gegroeid in de afgelopen jaren. Hij heeft zich breed ontwikkeld en is duidelijk en ongecompliceerd in zijn communicatie”, aldus Hiddink.

Guus Hiddink dinsdagmiddag op De Herdgang Guus Hiddink dinsdagmiddag op De Herdgang

Zoet wil vooruitkijken
Jeroen Zoet trainde woensdag voor het eerst mee met FC Utrecht, de club die hem het komend half jaar huurt van PSV. In het Philips Stadion was hij niet langer zeker van een basisplaats en met het oog op het aankomende EK wil Zoet keepen. Zijn contract bij PSV loopt nog door tot 2021 en wat Zoet betreft is het boek PSV nog niet dicht. “Ik ben hier vanmorgen met veel zin en positieve energie heen gereden en dat wil ik vasthouden”, aldus Zoet. “Niemand had verwacht dat ik nu hier zou zijn, misschien is het volgend jaar wel zo dat niemand had verwacht dat ik weer bij PSV ging keepen. Voetbal kan raar lopen en ik heb veel te danken aan de club. Maar dat gaan we in de zomer weer bekijken. Dan maak ik de balans op.”

VI: ‘Hoe De Jong de PSV-crisis wil bezweren’
Op VI PRO verscheen eerder deze week een groot interview met John de Jong. Daarin blikt de technisch manager nog eenmaal terug op de voorbije maanden, het aankoopbeleid van PSV en geeft De Jong antwoord op de vraag hoe hij PSV er weer bovenop wil krijgen in de tweede seizoenshelft: “Ik heb in de kerstvakantie geprobeerd even twee dagen afstand van alles te nemen, maar de pijnlijke situatie van de voorbije maanden laat me niet zomaar los. Dat zit in mijn karakter, bovendien word je er overal aan herinnerd. Ik ben nog steeds niet helemaal los van de periode waarin we hebben gezeten, het zal altijd wel een litteken blijven. Maar nu moeten we door, opnieuw beginnen en zorgen dat het positivisme terugkeert. Dit is een groep met veel kwaliteiten, dat moeten we omzetten in resultaten. We kunnen met de beker nog een prijs pakken, in de competitie proberen we zo hoog mogelijk te eindigen. Dus: gewoon wedstrijden gaan winnen. Dat zijn we als PSV aan onze stand en supporters verplicht. Dat is in 2020 veruit het belangrijkste wat moet gebeuren.”