De historie van Feyenoord - PSV

De historie van Feyenoord - PSV
2 min

Nergens in de Eredivisie is het track-record van PSV zo laag als in De Kuip. PSV speelde in totaal 59 keer in competitieverband een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Daarvan werden er tien gewonnen, eindigde het duel twintig keer onbeslist en hield de thuisploeg de winst 29 keer in Rotterdam. De maand januari blijkt PSV echter gunstig gezind. Van alle januariduels in De Kuip verloor PSV er slechts één.

Bakkal wijst PSV de weg
PSV speelde zes keer eerder in de maand januari in De Kuip in Rotterdam. Van die zes duels werden er vier gewonnen en eindigde er één onbeslist. Eén van die zeges behaalde PSV in het eerste duel na de winterstop van het seizoen 2007-2008. Op 12 januari won PSV er met 1-0 dankzij een treffer van Otman Bakkal. Het was ook het eerste eredivisieduel van Sef Vergoossen als hoofdcoach van PSV en het eerste van Balázs Dzsudzsák als speler van PSV.

Laatste zege
De laatste keer dat PSV in Rotterdam in competitieverband van Feyenoord wist te winnen, was twee seizoenen later, op 20 september 2009. Dankzij doelpunten van Danny Koevermans (2) en wederom Otman Bakkal won PSV met 3-1. Andwélé Slory scoorde tegen. Sinds die wedstrijd verloor PSV vijfmaal op rij bij Feyenoord. Slechts Eén keer in de historie leed PSV meer nederlagen op rij in De Kuip. Van 1963 tot 1973 verloor PSV tien competitiewedstrijden achter elkaar uit bij Feyenoord.

Achahbar
Vorig seizoen verloor PSV in De Kuip in Rotterdam met 2-1. Op 22 maart 2015 zette Anass Achahbar Feyenoord na rust met twee treffers op een 2-0 voorsprong. Memphis maakte er in de 68e minuut nog 2-1 van.