De 17 internationals van PSV en Jong PSV

De 17 internationals van PSV en Jong PSV
3 min

Deze week vliegen alle internationals weer uit voor duels over de hele wereld. Een overzicht van de internationale verplichtingen van de PSV’ers.

Zoet enige PSV’er in Oranje
Jeroen Zoet is de enige PSV’er die voor het Nederlands elftal is opgeroepen. Oranje speelt zaterdag 25 maart in Sofia tegen Bulgarije. Winst is noodzakelijk om de tweede plek te behouden. Drie dagen later speelt Oranje in de Amsterdam ArenA een oefenduel tegen Italië.

Moreno en Guardado naar Mexico
Héctor Moreno en Andrés Guardado hebben met Mexico twee WK-kwalificatieduels: vrijdag 24 maart in Mexico tegen Costa Rica en dinsdag 28 maart op bezoek bij Trinidad en Tobago. Voor Guardado is het nog maar de vraag of hij inzetbaar is, tegen Vitesse ging hij vroegtijdig naar de kant. Hij reist deze week wel gewoon af naar Mexico en laat zich bij de nationale ploeg verder onderzoeken.

Arias tegen Bolivia en Ecuador
Ook Santiago Arias speelt met zijn land om kwalificatie voor het WK. Colombia neemt het donderdag 23 maart op tegen Bolivia. Dinsdag 28 maart staat dan de uitwedstrijd tegen Ecuador op het programma. In de Zuid-Amerikaanse poule van tien staat Colombia momenteel zesde, waar een plek bij de eerste vier nodig is voor directe plaatsing voor het WK. Plek vijf geeft recht op een intercontinentale play-off.

Belangrijk duel Zinchenko
Oekraïne speelt vrijdag 24 maart met Oleksandr Zinchenko in de selectie tegen Kroatië. Kroatië is de nummer één van de Europese WK-kwalificatiepoule I, nummer twee Oekraïne volgt op twee punten. Steven Bergwijn en Bart Ramselaar zijn geselecteerd voor Jong Oranje. De ploeg van bondscoach Art Langeler speelt oefeninterlands tegen Finland en Oostenrijk.

Zes PSV’ers in Jong Oranje
Bij Jong Oranje komen ze veel spelers van Jong PSV tegen. Damian van Bruggen, Sam Lammers, Yanick van Osch en Pablo Rosario zitten allen in de definitieve selectie van Jong Oranje. Kenneth Paal zat wel in de voorselectie, maar staat op de standby-lijst voor de oefenwedstrijden.

Gudmundsson, Deng en Rommens ook in jeugdselectie
Albert Gudmundsson speelt met Jong IJsland drie oefeninterlands in zeven dagen, twee tegen Georgië en één tegen Saoedi-Arabië. Er is met de IJslandse bondscoach afgesproken dat Gudmundsson maximaal 60 minuten per wedstrijd speelt. Thomas Deng reist af naar Australië voor twee vriendschappelijke wedstrijden met Jong Australië. Philipe Rommens speelt met Jong België het eerste duel van de nieuwe EK-kwalificatiecyclus tegen Malta.

Carolina in Eliteronde
Jurich Carolina speelt met Nederland O19 drie wedstrijden in de Eliteronde voor EK-kwalificatie tegen achtereenvolgens Finland, Oekraïne en Griekenland. Alleen groepswinnaar plaatst zich voor de EK eindronde in Georgië. Al die wedstrijden worden in Nederland gespeeld.

Rigo en Verreth in België O19
Ook België O19 speelt zo’n Eliteronde in eigen land. De tegenstanders van de Belgische jeugdselectie zijn Zweden, Italië en Ierland. Jong PSV’ers Dante Rigo en Matthias Verreth zijn hiervoor geselecteerd.