CSKA, ervaren ploeg met gevaarlijke aanval

CSKA, ervaren ploeg met gevaarlijke aanval
2 min

Met CSKA Moskou treft PSV om 20.45 uur de huidige koploper van de Russische competitie. Na tien duels staan de Moskovieten met een voorsprong van vijf punten op stadgenoot Lokomotiv bovenaan. In de UEFA Champions League gaat het de ervaren Russen minder voor de wind. Vorig jaar een vierde plaats in de groepsfase en dit seizoen ging het eerste duel verloren.

Wolfsburg te sterk
Tijdens de eerste speelronde was VfL Wolfsburg in Duitsland met 1-0 te sterk voor het elftal dat behoorlijk wat Champions League-ervaring herbergt. Alleen Sergei Ignashevich (36) heeft al meer ervaring in het hoofdtoernooi dan de hele selectie van PSV bij elkaar (68 om 45 wedstrijden). Daarnaast heeft het in de vorm van Pontus Wernbloom en Ahmed Musa twee spelers die PSV kennen van hun verleden in de Nederlandse competitie. Musa speelde anderhalf jaar bij VVV-Venlo, terwijl Wernbloom bij AZ onder meer samenspeelde met Stijn Schaars, Simon Poulsen en Héctor Moreno.

Pontus Wernbloom en zijn voormalig ploeggenoot Héctor Moreno vieren een Alkmaarse treffer | © Pics United Pontus Wernbloom en zijn voormalig ploeggenoot Héctor Moreno vieren een Alkmaarse treffer | © Pics United

Seydou Doumbia
Dé blikvanger van CSKA is echter Seydou Doumbia, die samen met Musa en de achter de spits spelende Alan Dzagoev een levensgevaarlijke voorhoede vormt. Doumbia maakte in zijn carrière al tien doelpunten in het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League en in totaal was hij in 138 duels al 91 keer trefzeker namens CSKA. Een moyenne waar PSV absoluut rekening mee moet houden. Wat Phillip Cocu en zijn selectie hoop zal bieden is het feit dat de Russen in de laatste elf Europese ontmoetingen telkens minimaal één doelpunt tegen kregen.

De Ivoriaan Seydou Doumbia achteraan op de grond in het shirt van zijn land | © Pics United De Ivoriaan Seydou Doumbia achteraan op de grond in het shirt van zijn land | © Pics United