Corine Peels niet met Oranje O19 naar EK

De vrouwen van Oranje onder 19 zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het EK 2015 in Israël. De titelverdediger had aan een gelijkspel tegen Denemarken genoeg om zich te kwalificeren, maar het team waarin ook PSV-speelster Corine Peels meespeelde, verloor met 1-0.

Grote overwinningen
Eerder boekte Oranje O19 successen met een 6-0 zege op Tsjechië en een 3-0 overwinning op Slovenië. Een ticket voor het EK leek binnen handbereik, maar de Denen wonnen ook alles waardoor Oranje O19 tweede werd in de groep.

Omstreden strafschop
Het leek er nog even op dat O19 zich als beste nummer twee van alle kwalificatiepoules alsnog zou plaatsen voor het EK, maar dat werden de Engelsen. Die speelden een wedstrijd tegen Noorwegen en plaatsten zich door een omstreden strafschop in de slotfase. Deze werd eerst gemist, maar door een scheidsrechterlijke dwaling moesten de laatste achttien seconden en ook de penalty worden overgespeeld. Nu schoot Engeland wel raak en werd het de beste nummer twee van alle poules.

Oranjevrouwen langs Noorwegen
Bij het Nederlands vrouwenelftal kwam PSV’er Daniëlle van de Donk in de wedstrijd van woensdag tegen Noorwegen in actie. Het oefenduel in Scandinavië werd met 2-3 gewonnen. Maran van Erp en Angela Christ, de andere twee opgeroepen vrouwen van PSV, maakten geen minuten voor de Leeuwinnen. In de eerste helft kwamen de Nederlandse vrouwen op een 1-0 achterstand, maar zetten die om in een 2-1 voorsprong via doelpunten van Manon Melis en Lieke Martens. Nog voor rust sloegen de Noren echter terug met de 2-2. Lange tijd leek het duel in 2-2 te gaan eindigen, maar met haar tweede van de avond bezorgde Martens de Oranjevrouwen de overwinning.