Cocu trots na ‘spaarzaam mooie’ avond

Cocu trots na ‘spaarzaam mooie’ avond
2 min

Trainer Phillip Cocu was na afloop rustig, maar straalde desondanks zichtbaar door het bereiken van de volgende ronde van de UEFA Champions League. “Dit zijn van die spaarzame avonden. Als je er straks rustig aan gaat terugdenken schiet er vast van alles door mijn hoofd”, vertelde een trotse trainer.

Cocu: ‘Hebben er altijd in geloofd’
“Tijdens de wedstrijd was ik alleen bezig met wat er kon gebeuren. Hier én in Duitsland”, aldus Cocu die op de persconferentie aangaf zijn spelers ook op de hoogte te hebben gehouden over de treffers bij VfL Wolfsburg – Manchester United. “Dat vergt veel van een team, maar ze zijn er fantastisch mee omgegaan. Ik ben trots op de ploeg, we hebben altijd het geloof gehad dat we iets konden bereiken. Je ziet dat je dan tot mooie dingen instaat bent. Dit kan ook voor andere ploegen een voorbeeld zijn.”

Steun fans
Cocu complimenteerde ook en opnieuw de supporters in het Philips Stadion. “Ze hebben constant achter de ploeg gestaan”, sprak hij lovend, “ook bij een achterstand. Dat doet iets met een ploeg en dat doet iets met de tegenstanders. Het is geweldig dat we, mede daardoor, na de penalty nog terug konden komen en twee keer konden scoren. We hebben een stukje vastberadenheid getoond.”  Een voorkeur over een tegenstander sprak Cocu nog niet uit. “Dat heeft nog niet veel zin, we treffen straks sowieso een moeilijke ploeg. Ik geniet van even van dit moment.”

Leonid Sloetski: ‘Heel teleurstellend’
CSKA Moskou-coach Leonid Sloetski hield het na afloop kort. Vanzelfsprekend was de Rus teleurgesteld vanwege de Europese uitschakeling van zijn ploeg, zeker omdat hij zijn ploeg voor voorafgaand aan de campagne meer kansen had toegedicht. “Het was een heel teleurstellende avond”, opende hij. “Na de loting dachten we kans te maken op de volgende ronde. In vergelijking met vorig seizoen hadden we volgens mij meer kans op Europese overwintering. Helaas is het niet gelukt.”