Cocu: ‘Na rust ons ware gezicht laten zien’

Cocu: ‘Na rust ons ware gezicht laten zien’
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu had tijdens de persconferentie weinig goede woorden over voor de eerste helft tegen CSKA. Wel gaf hij zijn ploeg complimenten voor de prestatie na rust.

‘De spelers waren gewaarschuwd’
“Alles ging mis in de eerste helft, in de tweede helft hebben we ons ware gezicht laten zien. Daarom mijn complimenten voor die tweede helft. Als je met een 3-0 achterstand de tweede helft in gaat, dan wordt er veel gevraagd. Zelfs met tien man krijgen je dan nog kans op de gelijkmaker, maar dat gebeurde helaas niet.” Het wrange in de ogen van Cocu was dat de spelers nog waren gewaarschuwd voor de gevaren van CSKA. “De spelers waren gewaarschuwd voor de kwaliteiten van dit team, daarom heb ik het wel even lastig om dit in het juiste perspectief te plaatsen. Je moet er altijd zorgen voor dat je klaar bent voor een wedstrijd. Aan de bal deden we het in de eerste helft niet eens zo slecht, maar defensief en in de omschakeling was het allesbehalve dat.”

Geen zorgen over Lestienne
Cocu vond dat niet alle spelers in de eerste helft afwezig waren. “Een aantal waren wel aanwezig zoals we ze mogen verwachten, maar een aantal ook niet. In de rust heb ik ze dat zeker meegegeven. De koppies zijn toen niet naar beneden gegaan. Dat toont wel het karakter dat in de ploeg zit. Karakter om het tij te keren. Zeker in een lastige uitwedstrijd, maar het blijft staan dat je er voor moet zorgen dat je niet zo’n eerste helft speelt.” Over het uitvallen van Maxime Lestienne maakt Cocu zich geen zorgen. “Lestienne kreeg een behoorlijks schop en daar had hij last van. We wilden daar geen onnodig risico mee lopen en daarom hebben we hem naar de kant gehaald. Maar het vormt geen gevaar voor de wedstrijd van zondag tegen Ajax.”