Cocu na nipt verlies tegen FC Zenit

Cocu na nipt verlies tegen FC Zenit
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu vindt dat PSV zich goed gepresenteerd heeft, ondanks dat er met 0-1 werd verloren van FC Zenit. Details bepalen uiteindelijk het verschil, zo was zijn conclusie.

Reactie Cocu
“Het is zuur dat je na zo’n wedstrijd met lege handen staat”, aldus Cocu. “We hebben een prima wedstrijd gespeeld tegen een sterke tegenstander. Het verschil zit in het afronden van de kansen. Zij hebben een van de spaarzame kansen afgemaakt en dat hebben wij nagelaten. Details bepalen zo’n wedstrijd en die tegengoal was daar een typisch voorbeeld van. Toch waren wij in staat om een paar honderd procent kansen te creëren. Doelpunten maken gaat ons normaal gesproken goed af, dus we zijn zeker nog niet kansloos. We gaan er alles aan doen om voor onze kansen te vechten in Rusland”, sloot Cocu strijdbaar af.

Villas-Boas prijst verdediging
“Natuurlijk is dit een goed resultaat voor ons”, begon hoofdcoach André Villas-Boas van FC Zenit. “We moeten natuurlijk nog thuis spelen, maar dit is een goed begin. We hebben laten zien dat we ons kunnen meten met een ploeg die al weken aan het spelen is, terwijl dit onze eerste echte wedstrijd is. Ondanks dat hebben we vooral verdedigend uitstekend gespeeld. PSV heeft gevaarlijke spelers voorin, maar die hebben we onschadelijk gemaakt. De achterhoede verdient een groot compliment. Natuurlijk had PSV ook kunnen scoren, maar ons lukte het wel. De overwinning is terecht in mijn ogen”, aldus Villas-Boas.