Cocu: ‘Komende acht dagen heel belangrijk’

Cocu: ‘Komende acht dagen heel belangrijk’
2 min

Met wedstrijden tegen Roda JC Kerkrade, FC Rostov en Go Ahead Eagles staat PSV aan de vooravond van een ‘heel belangrijke week’, vindt Phillip Cocu. Dat gaf de hoofdtrainer vrijdagmiddag, daags voor het eerste duel in die reeks - uit bij Roda JC - aan op het persgesprek op De Herdgang.

Accenten
In dat kader is het voor Cocu fijn dat hij zijn ploeg een week lang heeft kunnen klaarstomen voor het uitduel bij Roda JC Kerkrade. Zeker met het drukke schema van de eerste maanden van dit seizoen in het achterhoofd. “Als je geen midweekse wedstrijd hebt, kun je eens wat andere accenten leggen. Soms kun je een speler wat extra rust geven en soms juist meer op wat inhoudelijke zaken ingaan. Dat is voor mij en de spelers prettig. Ook met het oog op de aankomende heel belangrijke week.”

Brenet fit
Bijkomend voordeel is dat de ziekenboeg bij PSV langzaam leegstroomt. Zo is Joshua Brenet fit genoeg voor een plaats in de wedstrijdselectie en gaan Jorrit Hendrix, Jürgen Locadia en Andrés Guardado richting hun laatste herstelfase. “Maar voordat zij weer inzetbaar zijn willen we ze eerst een week volop laten meedoen aan de training. Als je er lange tijd uit bent geweest, duurt het even voordat je op honderd procent bent.”

Roda JC Kerkrade
PSV reist dus zonder dat drietal af naar Kerkrade, waar Cocu volledige concentratie van zijn team eist. “Het zal zeker geen eenvoudige wedstrijd worden. Ze hebben vaak gelijkgespeeld, spelen erg compact en zijn gevaarlijk op de counter. Tegenstanders weten inmiddels ook waar onze kracht ligt. Dat vergt aanpassingen. Soms proberen we dat bijvoorbeeld te ontregelen door onze speelstijl wat aan te passen.”