Cocu: ‘Feyenoord en Ajax direct onder druk zetten’

Cocu: ‘Feyenoord en Ajax direct onder druk zetten’
2 min

Phillip Cocu wil Feyenoord en Ajax zaterdag direct onder druk zetten met een zege op Excelsior. “We zijn er klaar voor, we hebben een uitstekende week gehad in Spanje en willen direct goed starten. Het is aan ons om een goede reeks neer te zetten en als we dat doen verandert de situatie wellicht.”

Excelsior gevaarlijk in omschakeling  
Cocu wil dat PSV het initiatief in de wedstrijd neemt. “Wij zijn de favoriet en zullen het spel moeten maken. We moeten waken voor hun omschakeling. Daarin is het gevaarlijk, al kunnen zij ook verzorgd voetbal spelen wanneer ze daarvoor de ruimte krijgen.”

Vertrouwen   
Hoewel PSV voor de winterstop moeilijk tot scoren kwam, waakt Cocu voor opportunistisch spel.  “We moeten het vertrouwen hebben dat we een goal gaan maken. Dat vertrouwen zorgt voor een bepaalde rust en dat spelers betere keuzes maken.” Aanwinst Marco van Ginkel speelt daarin volgens Cocu een belangrijke rol. “Het is een speler die extra scorend vermogen aan ons elftal toevoegt. We zijn content met hem als aanwinst.”

Vertrek Narsingh   
De trainer ging verder ook kort in op de transferperikelen rond PSV, dat meent dat het vertrekt van Narsingh niet direct met een transfer moet worden opgelost. “We kijken naar een eventueel buitenkansje, als die voorbij komt zullen we het niet laten hem te halen, maar we zijn er niet heel actief mee bezig. Het moet een echte toegevoegde waarde zijn.” 

Zinchenko en Bergwijn zijn er wegens lichte blessures niet bij tegen Excelsior. Cocu verwacht dat zij volgende week weer fit zijn. Locadia is al langer afwezig en zal de wedstrijd tegen Excelsior ook niet halen. Siem de Jong kan wel deel uitmaken van de wedstrijdselectie.