Cocu: 'Fantastische teamprestatie'

Cocu: 'Fantastische teamprestatie'
2 min

Phillip Cocu toonde zich een tevreden man na afloop van de wedstrijd tegen Manchester United, waaraan PSV een punt overhield.

Verschillen zijn klein
“Het was heel belangrijk om ten minste een punt te pakken, zeker gezien de zege van Wolfsburg eerder op de dag. Anders zou het voor ons heel moeilijk worden om ons te kwalificeren”, zei Cocu op de persconferentie. “Alle wedstrijden in de groep hebben aangetoond dat het verschil tussen de teams onderling niet groot is. Je moet ik elke wedstrijd goed presteren en vechten. Dat zag je ook in onze thuiswedstrijd tegen Manchester United.”

Blij met het resultaat
Uiteraard was Cocu blij met het 'gewonnen' punt. “Ik ben blij met het resultaat. Het was een fantastische teamprestatie, maar we zijn er nog niet”, blikte Cocu direct vooruit op de laatste speelronde in de groepsfase. Een beetje ongerust was Cocu wel na het vroeg uitvallen van Luciano Narsingh. “Omdat het plan was om met snelheid vanaf rechts te spelen. Om vanaf die rechterkant kansen te creëren met de voorzetten van Lucianio op Luuk de Jong. Het was even een lastig moment, maar Pereiro deed het uitstekend als zijn vervanger.”

Louis van Gaal na afloop van de wedstrijd op de persconferentie | © PSV Media Louis van Gaal na afloop van de wedstrijd op de persconferentie | © PSV Media

Reactie Louis van Gaal
Louis van Gaal baalde van het puntenverlies op eigen veld. "Het was een zeer tegenvallend resultaat. Ik heb nog steeds het gevoel dat we het hadden kunnen beslissen vanavond. We speelden goed in de eerste helft, na de rust werd het ondanks mijn wissels niet beter. Desalniettemin gaven we na rust maar één kans weg. Het is teleurstellend omdat we nu moeten winnen in Wolfsburg. En dat is ook een moeilijke wedstrijd. Maar gelukkig is ons gemiddelde in uitwedstrijden nu beter dan vorig seizoen”, zei Van Gaal op de persconferentie.