Cocu en Bruma over duel met Wolfsburg

Cocu en Bruma over duel met Wolfsburg
3 min

Voorafgaand aan de afsluitende training blikten Phillip Cocu en Jeffrey Bruma vooruit op de derde UEFA Champions League-wedstrijd, woensdagavond tegen VfL Wolfsburg.

Cocu: “Er wordt wat extra’s gevraagd”
Cocu keek desgevraagd nog even terug op het gelijkspel tegen Excelsior. “We hebben deze wedstrijd uiteraard teruggekeken en als je die wedstrijd ziet, kun je zien dat we een groot aantal kansen hebben gecreëerd maar moeite hadden met afronden. In de laatste fase van een duel moet je risico's afwegen en uiteindelijk moet je het resultaat binnenhalen. Daar zit zeker nog winst in voor ons. Tegen een sterke tegenstander als Wolfsburg kunnen we ons weinig fouten permitteren.” Cocu verklaarde dat er in dit soort wedstrijden net iets meer wordt gevraagd dan anders. “Het is duidelijk dat je tegen ploegen in de Champions League weinig fouten kunt maken. Er worden andere dingen gevraagd in het topvoetbal en dat zullen we ook moeten brengen. Dat hebben we tegen Manchester United laten zien, als we daar niet optimaal in zijn dan wordt het een zware strijdt.” Wie de geschorste Santiago Arias gaat vervangen liet Cocu nog even in het midden. “Simon is fit en inzetbaar en laat ik zeggen dat hij één van de kandidaten is.”

Jeffrey Bruma op de persconferentie voorafgaand aan de training in de Wolfsburg ArenA | © Pics United Jeffrey Bruma op de persconferentie voorafgaand aan de training in de Wolfsburg ArenA | © Pics United

Bruma: “Zwakke punten proberen uit te buiten”
Jeffrey Bruma speelde twee seizoenen bij Hamburger SV en is dus bekend met de competitie. “De Bundelisga is een zeer sterke competitie. Ik heb hier goede herinneringen. Het het zijn fysieke en sterke tegenstanders.” Mogelijke tegenstander in de wedstrijd voor Bruma is de Nederlander Bas Dost. “Ik ken Bas.  Ik heb hem laatst nog met Oranje meegemaakt. Het is een grote fysieke spits, daar zullen wij ons tegen moeten wapenen. Net als Luuk de Jong is het een echte spits. Ik denk dat De Jong voetballend meer te bieden heeft, maar het is gewoon een goede speler die hier ook veel scoort.” De wedstrijd tegen Excelsior speelt volgens Bruma geen rol meer in aanloop naar het duel met Wolfsburg. “Excelsior hebben we achter ons gelaten, dat moeten we vergeten. We moeten ons nu focussen op Wolfsburg. Het belangrijkste is dat we morgen winnen. Wolfsburg is een goede club, maar dat zijn wij ook. In de Champions League is alles mogelijk. We kennen de sterke en zwakke punten en die zwakke punten zullen we moeten proberen uit te buiten.”