Cocu dik tevreden met winst op FC Twente

Cocu dik tevreden met winst op FC Twente
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu sprak op de persconferentie na de 0-5 overwinning op FC Twente zijn tevredenheid uit over PSV. Hij vond dat zijn ploeg ook in de tweede helft goed bleef voetballen.

Cocu complimenteert PSV
“Ik ben dik tevreden. We begonnen goed en waren scherp, we zetten de toon meteen vanaf het begin”, aldus Cocu. “Jeroen Zoet verrichte twee goede reddingen, daarna hebben wij het heft in handen genomen en kom je op 0-2. In de rust heb ik aangegeven dat we zo door moesten gaan, niet wegzakken en de vrije man blijven zoeken. Dat hebben de spelers uitstekend gedaan. We hebben de wedstrijd gedomineerd, het is een terechte overwinning. Ik ben zeer tevreden”, besloot Cocu.

Schreuder kritisch op Twente
“Als je naar de wedstrijd kijkt, zie je dat PSV een klasse beter is”, concludeerde Twente-hoofdcoach Alfred Schreuder. “Maar we begonnen goed en hadden denk ik een strafschop moeten hebben. Daarna nog een kans met die goede kopbal van Andersen. Er leek voor ons niks aan de hand in die fase. Dan geven we de eerste goal knullig weg en is de wedstrijd snel gespeeld. Ik zei in de rust dat we ons niet moesten laten afslachten en wel wat meer mochten geven. Dat gebeurde niet echt, ik was daar gefrustreerd over. Niet iedereen bracht wat ik wilde. Maar al met al is het een verdiende overwinning voor PSV”, aldus Schreuder.