Cocu blij met eerste competitiezege in De Kuip

Cocu blij met eerste competitiezege in De Kuip
3 min

Hoofdtrainer Phillip Cocu noemde na afloop van Feyenoord - PSV de speelwijze waarmee zijn ploeg de thuisclub bestreed, cruciaal in de totstandkoming van de eerste uitzege op de Rotterdammers sinds 2009. “We hebben een beetje Europees gespeeld, dat betaalde zich uit”, aldus Cocu, die voor het eerst als trainer een competitieduel in De Kuip won.

Phillip Cocu: ‘Europees gespeeld’
Volgens Phillip Cocu was het feit dat PSV de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Feyenoord speelde gunstig voor zijn ploeg. “Als je weet dat je na de winterstop meteen naar Feyenoord moet, weet je dat je er meteen moet staan. Voor PSV is dit één van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen. Als je kijkt hoe we daar vandaag mee zijn omgegaan, ben ik tevreden”, sprak Cocu. “We waren tactisch sterk, hebben een beetje ‘Europees gespeeld’. Aan de bal waren we voor rust nog te slordig. We deden te weinig met de ruimte die Feyenoord ons gaf. Dat hebben we in de rust besproken en resulteerde in de tweede helft direct in een goede fase.” Binnen vijf minuten zag Cocu zijn ploeg dan ook op voorsprong komen, waarna invaller Narsingh het duel in de slotfase besliste. Een gouden wissel, zo bleek. “Ik heb Pereiro bewust gewisseld voor Narsingh, want je weet dat er ruimte gaat komen. Je ziet dan ook direct hoe belangrijk Luciano voor ons is.”

Reactie Giovanni van Bronckhorst
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalde op de persconferentie. “PSV is samen met Ajax onze grootste concurrent voor de titel. Dit resultaat is teleurstellend”, aldus de oud-ploeggenoot van Cocu, die daarna zijn analyse deed. “Naar mijn idee was er niet echt een team de bovenliggende partij. PSV wachtte op het moment dat het bij ons niet goed stond, iets dat je bijvoorbeeld zag bij de eerste goal. Wij gaven de kans te makkelijk weg, PSV profiteerde en trok zich daarna iets terug. We hebben nog wel wat kleine kansjes gecreëerd, maar het mocht niet baten”, aldus Van Bronckhorst, die met zijn team nu moet hopen op puntenverlies van PSV en Ajax de komende seizoenshelft. “De achterstand op PSV op Ajax is groot. We moeten hopen op misstappen van beide teams en vol in de achtervolging.”