Cocu: ‘Alles eruit geperst vandaag’

Cocu: ‘Alles eruit geperst vandaag’
2 min

Volgens hoofdcoach Phillip Cocu heeft zijn elftal er alles aan gedaan zondag tegen SC Cambuur een grote uitslag neer te zetten. “We hebben er als ploeg alles uitgeperst, vandaag. De 3-2 was het breekpunt. Anders was het volgens mij een ruimere uitslag geworden”, aldus de trainer in het Philips Stadion.

‘Wij blijven voor onze kansen gaan’
Op de persconferentie gaf Cocu aan tevreden te zijn over de manier van spelen van zijn team, dat direct vanaf de aftrap het doel van SC Cambuur afging. “Onze doelstelling was winnen en zoveel mogelijk doelpunten maken. We hebben SC Cambuur goed geanalyseerd en wisten dat we konden profiteren van standaardsituaties. Dat hebben we zoveel mogelijk proberen te doen”, vertelde de coach, die baalde dat PSV kort voor rust de 3-2 tegen kreeg. “Als we voor rust de 4-1 konden maken, was het anders gelopen denk ik. In plaats daarvan werd het 3-2. Het kostte ons veel kracht om daarvan te herstellen.” Verder erkende Cocu dat PSV bij winst in Zwolle over een week afhankelijk is van De Graafschap en Ajax. “Wij moeten daar zelf winnen en dat zal niet makkelijk zijn. Verder is het afwachten, maar zolang het laatste fluitje niet is gegaan, gaan wij honderd procent voor onze kansen”, besloot Cocu met een wijsheid.

Marcel Keizer: ‘Cambuur er terecht uit’
Zijn collega Marcel Keizer keek met een realistische blik terug op de wedstrijd. Zijn SC Cambuur is door de nederlaag gedegradeerd en speelt daardoor volgend seizoen weer in de Jupiler League. “Ik denk dat we er terecht uit zijn. Dat komt hard aan in Leeuwarden, maar we gaan er alles aan doen om snel weer terug te keren. Cambuur is een ploeg die onderin de Eredivisie en bovenin de Jupiler League kan spelen”, aldus Keizer die de wedstrijd van zondag veel gelijkenissen met het gehele seizoen vond vertonen. “Wat we vandaag hebben laten zien is ons seizoen in een notendop. We geven de goals makkelijk weg, terwijl we tussendoor best redelijk voetballen.”