Cocu: ‘Alleen winst telde vandaag’

Cocu: ‘Alleen winst telde vandaag’
2 min

Phillip Cocu vertelde op de persconferentie dat voor zijn ploeg woensdagavond alleen de winst tegen Excelsior telde. “Dit was voor een kans om in te lopen. In tegenstelling tot vorig jaar moeten we nu achtervolgen. Als een concurrent dan punten laat liggen, moet je zorgen dat je toeslaat. Dat hebben we gedaan”, aldus Cocu doelend op het puntenverlies van Ajax dinsdagavond.

Cocu eist scherpte
Volgens Cocu ging het zijn ploeg dus maar om één ding woensdagavond: winnen. Desondanks was er een fase in de tweede helft dat PSV aan het doelsaldo had kunnen werken, iets dat gezien het kleine verschil op de ranglijst aan het eind van seizoen weleens bepalend kan zijn. “We laten na om in te lopen op het doelsaldo, dat klopt, maar uiteindelijk is de zege het belangrijkste. Dat is wat ik de ploeg voor de wedstrijd heb voorgehouden”, aldus Cocu. “Natuurlijk win je het liefst met goed en mooi spel, maar het gaat om de punten.” De trainer noemde de zege van zijn ploeg dan ook verdiend, maar zag ook enkele punten die beter konden. "We verslapten te veel na de openingstreffer. Dat is iets dat niet kan. In de rust heb ik de jongens voorgehouden scherp te zijn en dat betaalde zich uit.”

Alfons Groenendijk: PSV grootste kanshebber
Excelsior-trainer Alfons Groenendijk ziet in PSV de grootste kanshebber op het kampioenschap. Dat vertelde hij tijdens zijn analyse op de wedstrijd. “PSV heeft een mentale hardheid die daar voor nodig is. Ik denk dat zij de grootste kandidaat zijn voor de titel”, aldus Groenendijk, die echter tevreden was met het spel dat zijn ploeg had laten zien. “Dit was het beste Excelsior van de afgelopen weken. We beloonden onszelf alleen niet. Na rust namen we onszelf voor om veel goede dingen doen, maar de plannen konden snel de prullenbak in. PSV maakte hun kansen direct af. Het doelpunt geeft de avond nog wat glans, ik hoop dat ze die aan Van Weert toekennen.”