Belangrijke uitzege voor PSV/FC Eindhoven (2-3)

Belangrijke uitzege voor PSV/FC Eindhoven (2-3)
2 min

PSV/FC Eindhoven wist in een sportieve en vermakelijke wedstrijd tegen sc Heerenveen de winst over de streep te trekken. Het leek een gemakkelijke vrijdagavond te worden na een gelukkige 2-0 voorsprong. De wedstrijd bleef echter tot het einde spannend.

Veel festiviteiten
Voor aanvang van de wedstrijd werd PSV/FC Eindhoven getrakteerd op een waar festijn door de Friezen. Een TrappeRun voor het Foppe Fonds, Syp van der Ploeg die opende met het Friese volkslied en Cambuur-coach Henk de Jong die de aftrap verrichte. De wedstrijd werd duidelijk groots aangepakt en PSV/FC Eindhoven leek al vroeg het Friese feestje te verpesten. In de 19e minuut werden de PSV Vrouwen in het zadel geholpen met een ongelukkig eigen doelpunt tegen keepster Olthof, 0-1. De voorsprong werd verdubbeld toen een voorzet van Nadia Coolen die ter hoogte van de achterlijn indraaide en via de keepster binnenviel, 0-2. De kansen liepen daarna op, maar de ploeg vergat zichzelf te belonen met doelpunten. sc Heerenveen bracht de spanning voor het thuispubliek terug via Folkertsma. De ruststand was 1-2 in het voordeel van PSV/FCE.

Rommelige slotfase
PSV/FC Eindhoven kwam scherp uit de kleedkamer en hield de linies klein. Dit leverde een derde doelpunt op via Ibtissam Bouharat die de bal strak in de kruising schoot, 1-3. Heerenveen had direct een antwoord klaar en wist rechtstreeks vanuit de aftrap de aansluitingstreffer te scoren, 2-3. In een fase waarin de wedstrijd weer volledig open lag, viel het licht van het Abe Lenstra Stadion uit. Na een rustperiode van een half uur kon de wedstrijd worden hervat. Nadia Coolen en Myrthe Moorrees bleven in de kleedkamer voor Mauri van de Wetering en Vera Egelmeers. Het werd een rommelige slotfase waarin paal en lat bij beide ploegen in de weg stonden. Uiteindelijk wist PSV/FC Eindhoven een 2-3 zege te boeken tegen sc Heerenveen en stijgt daardoor naar de zesde plek.