Alles wat je moet weten over FC Twente - PSV

PSV speelt zaterdag om 19.45 uur de uitwedstrijd tegen FC Twente in de Grolsch Veste. Vorige week won PSV met 2-1 in blessuretijd op bezoek bij Heracles Almelo. Sinds de aanstelling van hoofdcoach Phillip Cocu is PSV ongeslagen in de laatste negen duels tegen de Tukkers.

Uitstekende cijfers
PSV is al 42 eredivisiewedstrijden op zaterdag ongeslagen (W32-G10-V0) sinds een 2-1 nederlaag in Overijssel bij Heracles Almelo op 19 september 2015. PSV kan na twintig duels op 52 punten komen als er wordt gewonnen bij FC Twente. De laatste keer dat PSV de grens van vijftig punten overschreed na twintig wedstrijden was in het seizoen 2014-2015. PSV behaalde dat seizoen ook het kampioenschap.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd FC Twente - PSV in een 2-2 gelijkspel. Enes Ünal opende de score voor de thuisploeg. Jürgen Locadia en Hector Moreno wisten de score om te draaien in een 2-1 voorsprong. In blessuretijd wist FC Twente alsnog de gelijkmaker te maken via Bersant Celina: 2-2.

Het eerste duel tussen PSV en FC Twente in het Philips Stadion eindigde in een 4-3 overwinning voor PSV. PSV kwam driemaal op voorsprong, maar FC Twente kwam ook drie keer terug. In blessuretijd maakte FC Twente-verdediger Stefan Thesker een eigen doelpunt en bezorgde PSV de zege.

Vorig jaar verspeelde PSV in blessuretijd dure punten tegen FC Twente Vorig jaar verspeelde PSV in blessuretijd dure punten tegen FC Twente

Tegengoals
PSV incasseerde dit seizoen al 22 tegendoelpunten. Dat is één goal minder dan heel vorig seizoen. PSV kreeg ook al zeven strafschoppen tegen dit seizoen. PSV wist slechts in één uitwedstrijd de nul te houden dit seizoen, dat was op bezoek bij PEC Zwolle (0-1) op 19 november 2017.

Luuk de Jong
De Jong scoorde vorige week zijn honderdste Eredivisie-doelpunt. De Jong speelde 75 Eredivisie-duels (39 goals) voor FC Twente tussen 2009 en 2012. Hij won de titel met de club in 2009-2010, de KNVB Beker in 2010/2011 en de Johan Cruijf Schaal in 2010 en 2011. De aanvalsleider van PSV maakte 29 van zijn 100 Eredivisie-doelpunten in de Grolsch Veste, slechts één minder dan in het Phlips Stadion.

Goede start 2018
PSV staat nog altijd vijf punten voor op naaste belager Ajax. PSV zal moeten winnen op bezoek bij FC Twente om de voorsprong te behouden. FC Utrecht ontvangt Ajax zondagmiddag in De Galgenwaard. De ploeg uit de Domstad wist eerder dit seizoen al te winnen met 2-1 in de ArenA.

Dit seizoen is de blessuretijd PSV beter gezind, getuige onder meer de 4-3 tegen FC Twente Dit seizoen is de blessuretijd PSV beter gezind, getuige onder meer de 4-3 tegen FC Twente