Alles over | PSV speelt voor het eerst in zes jaar op de vrijdagavond

Alles over | PSV speelt voor het eerst in zes jaar op de vrijdagavond
3 min
PSV1

PSV neemt het vrijdagavond voor de tweede keer dit seizoen op tegen Heracles Almelo. Het Philips Stadion vormt het decor voor bijzonder Eredivisie-duel, want voor het eerst in zes jaar speelt de A-selectie een wedstrijd op vrijdagavond.

De vorige ontmoeting met de ploeg uit Overijssel speelde zich af in de thuishaven van de Almeloërs, Erve Asito. Na een snelle rode kaart voor Heracles-aanvoerder Justin Hoogma werd het een zeer vruchtbare avond voor PSV. Goals van Luuk de Jong, Jerdy Schouten, Malik Tillman, André Ramalho, Guus Til en Ricardo Pepi zorgden voor een doelpuntrijk duel en een 6-0 zege. 

Afgelopen seizoen vond er geen ontmoeting plaats tussen Heracles Almelo en de hoofdmacht van PSV. De tegenstander van vrijdag was in 2022-2023 namelijk actief in de Keuken Kampioen Divisie. In 2021-2022 won PSV met 3-1 dankzij doelpunten van Joey Veerman, Eran Zahavi en Cody Gakpo.

Jacht op records 
De laatste achttien ontmoetingen in Eindhoven leverde slechts één keer puntenverlies op. In het seizoen 2020-2021 werd er namelijk met 1-1 gelijkgespeeld in Almelo. Als de A-selectie vrijdagavond zegeviert, wordt het AZ van 1980-1981 geëvenaard. De club uit Alkmaar lukte het destijds om als eerste Nederlandse club 20 van de eerste 22 competitiewedstrijden te winnen.

Het Philips Stadion geldt dit seizoen wederom als een veste. De eerste tien thuiswedstrijden werden gewonnen. Het clubrecord staat op twaalf en stamt uit seizoen 2014-2015. Heracles Almelo, Feyenoord en FC Twente zijn de eerstvolgende drie tegenstanders in een thuiswedstrijd in de Eredivisie. 

Juichen 
Op het kunstgras van Erve Asito scoorde de formatie van Peter Bosz zes treffers. Een nieuwe doelpuntenregen betekent een mooie mijlpaal. Vorig seizoen haalde PSV over twee duels namelijk dubbele cijfers tegen Excelsior Rotterdam en FC Volendam. Luuk de Jong maakte in zijn laatste vijf Eredivisie-optredens op vrijdagavond telkens minimaal één goal. 

Weerzien
Het treffen tussen PSV en de promovendus is ook een weerzien met een bekend gezicht. Fredrik Oppegård verruilde in de winterse transferperiode rood-wit tijdelijk voor zwart-wit - net zoals Mauro JR in 2019-2020. De vleugelverdediger miste nog geen minuut in Almelo en gaf een assist in de vorige speelronde (3-2 tegen Vitesse). Naast de Noor treft de hoofdmacht ook Jetro Willems, die van 2011 tot 2017 191 keer uitkwam voor PSV.

Volg het duel met Heracles Almelo via de PSV Liveblog.