Alles Over | PSV kan doelpuntenrecord evenaren tegen Heracles Almelo

Alles Over | PSV kan doelpuntenrecord evenaren tegen Heracles Almelo
3 min
PSV1

Speelronde elf van de Eredivisie staat voor de deur en dat betekent voor PSV een uitduel met Heracles Almelo. De hoofdmacht kan een clubrecord evenaren in een bijzondere ontmoeting voor Hoofdcoach Peter Bosz.

PSV onderhoudt een goede reeks tegen het gepromoveerde Heracles Almelo.Slechts tweemaal in haar clubhistorie ging een Eredivisiewedstrijd verloren, zeven keer deelden beide clubs de punten en 34 keer ging de overwinning naar PSV. Van de twee verliespartijen speelde één zich af in het Philips Stadion, al ruime tijd geleden: op 1 november 1964 schoot Gerrit Pesman de Heraclieden naar een 1-0 overwinning in Eindhoven. 

PSV won negen van haar laatste tien Eredivisieduels tegen de Overijsselse club. De uitzondering was een 1-1 gelijkspel in Almelo in het seizoen 2020-2021. Philipp Max tekende toen voor de enige treffer van PSV.

Dubbele zege
Het laatste duel dateert van het seizoen 2021-2022. PSV, destijds onder leiding van Roger Schmidt, won zowel het thuis- als uitduel tegen Heracles Almelo. In eigen huis versloeg PSV de Heraclieden met 3-1. Joey Veerman was trefzeker, evenals Eran Zahavi en Cody Gakpo. Op bezoek in Overijssel werd het 2-0 dankzij doelpunten van Noni Madueke en Bruma.

Doelpuntrijk
PSV is op schot dit seizoen. Na de ruime zege op Ajax in de vorige speelronde (5-2) heeft de formatie van Hoofdcoach Peter Bosz dit seizoen in tien duels 35 keer het net gevonden. Doordat PSV in de laatste negen Eredivisiewedstrijden minstens drie doelpunten wist te scoren, kan het tegen Heracles Almelo een clubrecord evenaren. Enkel in de periode mei-september 1987 deed de club dit in tien opeenvolgende duels. In de periode april-augustus 2004 zette PSV ook een reeks van negen wedstrijden neer. 

Peter Bosz
Voor Hoofdcoach Peter Bosz is Erve Asito, het thuisstadion van Heracles Almelo, geen onbekend terrein. De oefenmeester stond in de periodes 2004-2006 en 2010-2013 aan het roer bij de club. Bij zijn voorgaande clubs werd hij geassisteerd door John Lammers, de huidige coach van Heracles Almelo. Hij was bij zowel AGOVV (2001-2002) als De Graafschap (2002-2003) de assistent-trainer van Bosz. Daarnaast kwamen ze in hun spelersloopbanen samen uit voor RKC Waalwijk (1985-1986) en het Franse Toulon (1988-1990). 

Oude bekenden
Ook voor Mauro Júnior is de wedstrijd in het weekend er een van oude bekenden. PSV verhuurde de Braziliaan gedurende het seizoen 2019-2020 aan huidige nummer acht van de Eredivisie, waar hij 26 wedstrijden voor uitkwam. In de selectie van Heracles Almelo spelen twee vormalig PSV'ers. Nikolai Laursen sloot zich in 2015 aan de bij club, waar hij tot 2019 vijftig wedstrijden speelde voor Jong PSV. Hij kwam daarin elf keer tot scoren.

Een ander bekend gezicht is Jetro Willems. De 22-voudig international was in de periode 2011-2017 goed voor 192 officiële wedstrijden in het rood-wit van PSV. Willems werd twee keer kampioen met PSV en won daarnaast twee keer de Johan Cruijff Schaal en eenmaal de TOTO KNVB Beker.