Alles Over | PSV jaagt tegen Ajax op langste ongeslagen reeks ooit

Alles Over | PSV jaagt tegen Ajax op langste ongeslagen reeks ooit
3 min
PSV1

In de 20e speelronde van de Eredivisie gaat PSV op bezoek bij Ajax. PSV is op stoom tegen de Amsterdammers en kan met een goed resultaat verschillende records breken. Lees hier alles over Ajax - PSV.

De vorige editie van Ajax - PSV dateert van 6 november 2022. Toen keerde PSV met de volle buit huiswaarts (1-2). Luuk de Jong (23') en Érick Gutiérrez (50') scoorden namens PSV en Lorenzo Lucca (83') nam de enige Ajax-treffer voor zijn rekening. Van de 22 spelers die aan de aftrap begonnen, zijn er inmiddels 12 getransfereerd.

Thuiswedstrijd
Eerder dit seizoen zegevierde PSV in het Philips Stadion met 5-2. Hirving Lozano (3x), Luuk de Jong en Ismael Saibari waren in dat duel trefzeker. Voor onze Hoofdcoach betekent het weerzien een terugkeer op het oude nest, want Peter Bosz was gedurende seizoen 2016-2017 de hoofdverantwoordelijke in Amsterdam. Hij won 22 van zijn laatste 23 duels in de Nederlandse hoofdstad en de uitzondering was een remise tegen PSV. 

Historie 
PSV is de enige ploeg in Nederland met een positieve balans in Eredivisie-verband tegen de opponent van zaterdagavond (56W-27G-52V). Bij resultaat in de Johan Cruijff ArenA wordt een clubrecord verbeterd, want dan is een ongeslagen reeks van 36 duels een feit. Het huidige record (35), dat in seizoenen 1977-1978, 1985-1986 en 2000-2001 gevestigd werd, werd in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC geëvenaard. De laatste competitienederlaag dateert alweer van 24 januari 2023, toen er met 1-0 werd verloren op bezoek bij FC Emmen. 

Zegereeks 
Voor de derde keer deze eeuw slaagt een ploeg erin om minimaal negentien competitiewedstrijden ongeslagen te blijven. PSV deed dat in seizoen 2009-2010 en ook FC Twente presteerde dat in hetzelfde seizoen. De laatste zes duels tussen Ajax en PSV werden winnend afgesloten. Bij een nieuwe driepunter wordt de langste zegereeks tegen Ajax ooit behaald. 

Impact 
In de thuiswedstrijd tekende Hirving voor drie treffers en hij kan de eerste speler worden met minimaal vier treffers in één seizoen tegen Ajax sinds Ruud van Nistelrooij. Hij maakte namelijk zes doelpunten tegen de Amsterdammers in seizoen 1999-2000.

Doelpunten 
Er zijn maar twee Nederlandse ploegen die in één seizoen meer doelpunten maakten tegen Ajax dan PSV op dit moment heeft gedaan, namelijk Feyenoord (6) en FC Utrecht (8).

Volg het duel via de PSV Liveblog.