Alles over | PSV - Excelsior Rotterdam lijkt garantie voor doelpunten

Alles over | PSV - Excelsior Rotterdam  lijkt garantie voor doelpunten
2 min
PSV1

Voor de 23e keer staat een thuisduel tegen de Kralingers op het programma. Eerder dit seizoen werd er met ruime cijfers gewonnen in Rotterdam. Met een gemiddelde van drie-en-een-half doelpunt per wedstrijd, lijkt het affiche een garantie voor doelpunten.

Met 18 overwinningen heeft PSV de beste papieren in handen. Uit de eerdere ontmoetingen kwam er drie keer geen winnaar. PSV verloor slechts één keer. In het verleden was er alles behalve een gebrek aan doelpunten tijdens PSV - Excelsior Rotterdam. In 77 wedstrijden werden er 22 doelpunten gescoord.

Ruime cijfers
Eerder dit seizoen werd er met 6-1 gewonnen op bezoek bij Excelsior Rotterdam. Ibrahim Sangaré wist tweemaal het net te vinden, wat voor hem gold als een bijzonder moment. Dit was hem namelijk nog niet eerder gelukt in een profduel sinds zijn komst naar Europa. Verder kwamen de doelpunten van Xavi Simons (2), Joey Veerman en Cody Gakpo.

Fraaie reeks
PSV is ongeslagen in haar laatste negen Eredivisieduels en daarmee na Feyenoord het langst ongeslagen in de Eredivisie. De serie loopt sinds de 1-0 nederlaag op bezoek bij FC Emmen. Destijds kwam er een einde aan de reeks van PSV van 44 Eredivisie-duels tegen promovendi zonder nederlaag (W38-G6-V0).

Een veste
PSV (W11-G1-V1) behaalde dit Eredivisieseizoen 34 punten in 13 thuiswedstrijden. Dat is het meeste van alle teams in de Eredivisie. FC Twente volgt met 33 punten.

Oude bekenden
Het duel tegen Excelsior geldt als een weerzien met twee oude bekenden. Zo treffen we Adrian Fein, wie achttien duels uitkwam voor PSV. Nathan Markelo draagt sinds dit seizoen het zwart-rood van Excelsior Rotterdam. De vleugelverdediger speelde vorig seizoen dertig duels voor Jong PSV.

Doelgericht
Xavi Simons en Fábio Silva waren trefzeker in elk van de laatste drie thuiswedstrijden van PSV in de Eredivisie. Het lukte in de afgelopen vier seizoenen alleen Cody Gakpo om in vier opeenvolgende Eredivisie-thuisduels het net te vinden.