Alles over | Nieuwe driepunter bezorgt PSV unieke prestatie in laatste drie jaar

Alles over | Nieuwe driepunter bezorgt PSV unieke prestatie in laatste drie jaar
3 min
PSV1

Eerder dit seizoen won PSV in competitieverband met 0-3 op bezoek bij FC Twente, de tegenstander zondagavond in het Philips Stadion. Het wordt de tweede keer in 2024 dat de Tukkers naar Eindhoven afreizen, omdat de twee ploegen elkaar ook in het Bekertoernooi troffen.

PSV mag zich met 69 punten en een doelsaldo van +67 de beste Eredivisie-ploeg ooit noemen na 25 speelrondes. De driepunter op bezoek bij Go Ahead Eagles betekende dat de formatie van Peter Bosz het record van Ajax uit seizoen 1971-1972 overnam. Mocht het treffen met FC Twente dit weekend ook gewonnen worden, is PSV de eerste ploeg in drie jaar die de uit- en thuiswedstrijd wint van de Tukkers.

Sterk record
PSV onderhoudt een sterkte thuisbalans in het Philips Stadion tegen FC Twente (W34-G18-V4). In de laatste tien onderlinge ontmoetingen werd niet verloren. De laatste thuisnederlaag dateert uit 2012, toen de Tukkers met 2-6 wisten te winnen in Eindhoven met een hoofdrol voor Luuk de Jong. Dat geldt ook voor het bekerduel eerder dit kalenderjaar tegen elkaar speelde. Het enige verschil is dat hij toen het rood-wit van PSV droeg. Treffers van Yorbe Vertessen, Johan Bakayoko en Luuk waren goed voor een 3-1 zege. Onze captain maakte bij dat treffen een doelpunt en gaf een assist.

Onze bezoekers in uitwedstrijden
De ploeg van Joseph Oosting staat op de derde plek met een puntenaantal van 53. Dat is voor FC Twente het hoogste aantal na 25 speelrondes sinds seizoen 2009-2010 (64 punten) en in datzelfde jaar werden zij landskampioen. De Tukkers verzamelden in totaal 22 punten in wedstrijden buiten De Grolsch Veste en dat aantal is nu al één punt hoger dan dat zij vorig jaar in 17 uitwedstrijden behaalden (21). Echter pakte Oosting in al zijn vijf duels als trainer tegen PSV tot dusver geen enkel punt.

Boszball
Het spel van PSV onder Hoofdcoach Peter Bosz heeft al tot 22 competitiezeges geleid. Een nieuwe driepunter betekent een evenaring van het aantal overwinningen dat de A-selectie vorig seizoen na 34 speelrondes behaalde (23). Daarnaast laat PSV het thuispubliek veelvuldig juichen. Er werden namelijk minimaal twee treffers gescoord in de laatste twintig achtereenvolgende thuisduels. Dat is een clubrecord en werd ingezet op 28 januari 2023, toen Go Ahead Eagles door doelpunten van Joey Veerman en Anwar El Ghazi met 2-0 verslagen werd.

Resultaten na Europese week
In competitiewedstrijden na een Europees duel drukte PSV zich tot dusver uitermate positief uit op het scorebord. De uitwedstrijd tegen Feyenoord geldt als uitzondering, omdat dat de enige wedstrijd is waarin er met één doelpunt verschil gewonnen werd (1-2).

Na het tweeluik met SK Sturm Graz werd het 1-3 tegen Vitesse, het treffen met Rangers werd opgevolgd door een 0-4 zege op RKC Waalwijk en na de nederlaag bij Arsenal werd Almere City in Flevoland met 0-4 aan de zegekar gebonden. Verdere uitslagen waren een 4-0 winstpartij bij Sparta Rotterdam, 5-2 tegen Ajax, 4-0 én 1-7 tegen PEC Zwolle en een ruime winstpartij bij AZ
(0-4).