Alleen winst telt voor Phillip Cocu

Alleen winst telt voor Phillip Cocu
2 min

Voor Phillip Cocu telt zaterdag tegen FC Twente maar één ding, namelijk drie punten mee terug naar Eindhoven nemen. “We moeten zorgen dat we winnen”, vertelde hij op het persgesprek, vrijdagmiddag op sportcomplex De Herdgang.

‘Twente te laag voor kwaliteiten die ze hebben’
In zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen Twente verwees Cocu naar het puntenverlies van vorige week tegen Excelsior. “We hebben thuis al punten laten liggen wat betekent dat we ons in een uitwedstrijd moeten herstellen”, aldus Cocu, die waakt voor de kwaliteiten van de ploeg in Enschede. “Twente heeft natuurlijk een heel moeilijke periode meegemaakt, maar ik heb het idee dat het daar rustiger aan het worden is. Er is meer structuur en ze spelen met veel jongens uit eigen jeugd die allen veel talent hebben. Ze staan te laag voor de kwaliteiten die ze hebben. Ik vind het nog steeds een goed elftal.”

Blessure Simon Poulsen
Daarnaast keek Cocu nog even terug op het midweekse verlies tegen VfL Wolfsburg en dan vooral naar de manier waarop zijn ploeg tegentreffers te verwerken kreeg. “In bepaalde fases van de wedstrijd geven we te veel mogelijkheden weg”, vindt Cocu. “Dat een tegenstander in staat is om in negentig minuten iets te creëren is natuurlijk, maar de scherpte vroeg in de wedstrijd, vanaf de aftrap of in de eindfase is zeker een aandachtspuntje voor ons.” Linksback Simon Poulsen, die tegen Wolfsburg in de tweede helft uitviel vanwege een blessure is er niet bij. “Hij is voor onderzoek in het ziekenhuis”, aldus Cocu. “We moeten afwachten wat er exact aan de hand is, maar hij zit zaterdag niet bij de wedstrijdselectie.” FC Twente - PSV begint zaterdag om 19.45 uur.