0-2
29 oktober, 00:00
Vitesse O13 logo

Vandaag de competitie wedstrijd uit tegen Vitesse, we kunnen dus aan het eerste van PSV laten zien hoe het moet, want die spelen vanavond ook uit tegen Vitesse. Op papier moet dit te doen zijn voor de boys van PSV U13, maar na een weekje vakantie weet je het nooit hoe het er voor staat.
    Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter is duidelijk dat beide teams de opdracht mee hebben gekregen dat de punten vandaag bij hun team moeten blijven. De eerste kans is al in de 1e minuut voor Vitesse, maar de paal helpt PSV mee, anders was het een vlugge achterstand geweest. De 2e kans is voor PSV, Jaivy haalt op individuele klasse de achterlijn geeft de bal goed terug, waarna Jesper meteen uithaalt, binnenkant paal, maar de doelman kan er nog net zijn hand tegen aan krijgen. En dit na 2 minuten, we gaan er eens goed voor zitten. De eerste 10 minuten gaat het spel in een hoog tempo op en neer, maar hierna krijgt PSV toch iets meer grip op de wedstrijd. PSV zet heel hoog druk waardoor het voor Vitesse moeilijk is om er uit te komen. Er zijn nogal wat mensen van de KNVB aanwezig rond het veld, die kunnen hier zien wat hoog druk zetten in houd. Een vrije trap van Milan is niet goed genoeg, en kan makkelijk uit de 16 worden gewerkt door Vitesse maar het is Sven die uit de afvallende bal nog bijna weet te scoren met het hoofd, maar de bal valt bovenop het dak van het doel. De meeste tijd is de bal toch wel op de Vitesse helft. PSV mag dit zichzelf aan rekenen omdat het middenveld te ruimte weg geeft in de omschakeling, maar af en toe weet Vitesse onder de druk van PSV uit te voetballen. Maar na een aantrekkelijke eerste helft gaan beide teams rusten met een 0-0 stand.
    Na rust is het Vitesse dat feller begint als PSV en dan ook meteen een grote kans krijgt. Is Vitesse scherper uit het kleedlokaal gekomen als PSV?? De eerste 10 minuten na rust blijft Vitesse de boven liggende partij. Is PSV onder de indruk van de fysiek sterke spits die Vitesse heeft ingebracht, deze spits is fysiek nogal wat verder als de rest en boezemt nogal wat ontzag in. Maar ook kansen voor PSV, Jesper stuurt Ruben weg die op zijn beurt de bal nog net voor de achterlijn voor weet te geven, strak voor het doel langs, maar de aanvalslinie van PSV is te laat met aan sluiten helaas. Vitesse gaat het steeds meer proberen met lange ballen om zo hun wapen in de spits te bereiken en daarvan te profiteren, maar de verdediging van PSV krijgt er steeds meer grip op en geeft niets meer weg en heeft het allemaal goed onder controle. In de 50e minuut dan toch de treffer waar we op zaten te wachten Shijon weet de bal voor te krijgen en het is Jesper die de bal droog maar hard het netje doet raken 0-1. Vitesse gaat nu alles op alles zetten om de gelijkmaker te scoren, Kjell weet goed te redden op een vrije trap van Vitesse. Vitesse is natuurlijk bij elke corner gevaarlijk, met een spits die niet hoeft te springen om boven iedereen uit te komen, maar misschien kan PSV profiteren in de omschakeling. In de 53e minuut weer een corner voor Vitesse, PSV weet de bal snel weg te werken uit de 16 meter, de bal komt bij Ruben die deze zelf de diepte in gooit en er achter aan gaat. En dan weten we dat hij niet bij te houden is dus steekt Ruben met een speler van Vitesse in zijn rug de helft van Vitesse over en passeert de doelman of die er niet staat en scoort de bevrijdende 0-2. In de 90 minuut is het Chahid die de 0-3 nog had kunnen maken maar bij de 2e paal de bal hoog over schiet.
    Niet de beste wedstrijd vandaag van PSV, maar als het voetballend niet wil lopen kun je altijd nog hard werken samen en strijden voor de punten, en dat hebben de boys zeker gedaan en dat is ook een kwaliteit die men nodig heeft om de top te halen. Dus met deze jongens komt het wel goed.
    Volgende week de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, komt dat zien 11:00 uur op de Herdgang spektakel verzekerd. Tot dan.