29 oktober, 00:00
PSV O15 logo
FC Twente O15 logo

Na een voetballoos weekend mocht de o15 van PSV weer "de wei in". En eindelijk ook weer een keer in Eindhoven. Na 3 uitwedstrijden achtereen (Vitesse, Groningen en Heerenveen), trad het team op de eigen Herdgang aan tegen Fc Twente.

Deze ploeg stond na 5 wedstrijden op een 9e plek met 6 punten. Zowel de thuiswedstrijd tegen Fc Utrecht als die tegen AFC werd met een nipte 1-0 gewonnen door de Tukkers. PSV stond bij aanvang met 13 punten uit 5 gedeeld tweede. Samen met Sparta heeft het een achterstand van 2 punten op Ajax.

Belangrijk om de punten dus in Eindhoven te houden.

Onder heerlijke omstandigheden, lekker najaarsweer, prima (kunstgras)veld, traden beide teams aan op het hoofdveld. PSV startte goed en was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk de bovenliggende partij. In de 2e minuut kwam het aan de linkerflank gevaarlijk door toen Joost de Schutter linksbuiten Jur Clabbers de diepte in stuurde. Zijn voorzet werd echter simpel door de Twentse goalie simpel uit de lucht geplukt voordat een PSV-er echt gevaarlijk kon worden.

Zes minuten later schoot Jayden Braaf na een mooie, lange aanval, de bal rakelings voorlangs. Twee minuten daarna had Jayden de openingstreffer moeten scoren. Hij kon alleen richting vijandelijk doel lopen, maar verzuimde de score te openen. Twente kon daar alleen een vrije trap tegenover zetten die simpel onschadelijk gemaakt werd door de PSV doelman Peter Strijbosch.

Het was tot de 21e minuut wachten alvorens de thuisploeg eindelijk op voorsprong kwam. Na een goede actie van Amin Doudah bezorgde hij de bal bij de vrijstaande Jayden die nu wél succesvol tot afronden kon komen: 1-0. Een minuut later was deze tandem wederom verantwoordelijk voor gevaar. Weer was het Amin die Jayden in staat stelde te scoren, maar nu faalde de Eindhovense spits. Vlak voor rust ging Jeremy Antonisse op rechts zijn directe tegenstander voorbij, en gaf prima voor. Helaas raakte Jur de bal met zijn hoofd totaal verkeerd zodat beide ploegen met een 1-0 stand leken te gaan rusten. Leek, want Mathijs Tielemans veroverde heel knap ter hoogte van de middenlijn de bal en zocht meteen de diepte door Jayden fraai weg te sturen. Dit keer rondde Jayden beheerst af en tilde zo de ruststand alsnog naar 2-0.

Na rust scoorde PSV al heel snel. Dit keer was het Kees van Lindert die met veel gevoel de bal in de vrije ruimte legde waar Jayden (who else?) goed op anticipeerde. Hij omspeelde de uit zijn doel gekomen goalie alsof deze er niet stond en schoof rustig de bal in het lege doel: 3-0.

Nadat Joost de Schutter in de 42e minuut uit een vrije trap ook nog de 4-0 aantekende én Jayden na een heerlijke steekpass van Amin in de 45e minuut de 5-0 op het scorebord bracht, leek een monsterscore in de maak. PSV nam echter een beetje gas terug. Met goed positie- en veldspel reeg het nog een rits kansen en mogelijkheden aaneen, maar werd het doel niet meer gevonden. Zo kopte Nigel Lonwijk de bal op het dak van het doel, stuitte Joep Kluskens op de benen van de Twente goalie en was Jayden in de rebound ook niet succesvol.

Nadat in de laatste minuut Emanuel Matuta wild en gehaast overschoot na een fraaie pass van Djurre Verschut, floot de scheidsrechter voor het einde.

Zo won PSV overduidelijk met ruime cijfers, en liet het wederom bij vlagen prima voetbal zien. En hield het voor de 3e achtereenvolgende competitiewedstrijd de nul. En het mooie van het feit dat de wintertijd dit weekend ingaat, is dat we een uur langer kunnen genieten van dit alles alvorens de topper tegen Sparta op het programma staat......

Peter Strijbosch; Alberto Puts (48' Thomas Cox), Emanuel Matuta (c), Joost de Schutter, Heritier Deyonge; Mathijs Tielemans, Amin Doudah (59' Joep Kluskens), Kees van Lindert (55' Djurre Verschut); Jeremy Antonisse, Jayden Braaf, Jur Clabbers (48' Nigel Lonwijk).