0-2
24 september, 00:00
FCUtrecht O19 logo
PSV O19 logo

Wedstrijd nummer 4. Uit FC Utrecht. Zoals altijd een moeilijke en beladen wedstrijd. Na de blamage van afgelopen woensdag hebben we vandaag wat recht te zetten.
    En zoals we woensdag een dag hadden van net niet of helemaal niet is het vandaag een dag van helemaal wel. Gedreven en gemotiveerd gaan de wedstrijd aan. Het plan wat we willen uitvoeren wordt ook zo uitgevoerd. Er is niemand die nu verzaakt. Iedereen doet zijn ding en op wat voor een manier. Het spat ervan af. Utrecht is totaal niet in de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. De rust gaan we in met een 0 – 0 stand maar dat is meer te wijten aan het feit dat de keeper van de FC een paar geweldige reddingen in petto heeft. Na de rust pakken we de draad opnieuw op en gaan we door zoals we de eerste helft ook gedaan hebben. Mike moet nu wel een keer optreden maar doet dit zoals we hem kennen, gewoon goed.
    Len is nog het dichtste bij een doelpunt maar opnieuw is de keeper op zijn post. Dan is Gianluca daar om de score te openen maar de toegekende penalty word in de lijn van het eerste elftal gemist. Maar nu gaan de koppies dus niet omlaag en een minuut later is het dezelfde Gianluca die met een subliem balletje de bal klaar legt voor Justin die de keeper passeert in de lange hoek. De verdiende 0 -1 staat op het bord. Dan is het dit ook het moment dat de scheids een belangrijke stempel op de wedstrijd gaat drukken en vlak voor het eindsignaal een voordeelsituatie onderbreekt en Fc utrecht met tien man verder laat spelen en het doelpunt dat we maken dus niet toekent. Jammer. In de 90e minuut is de maker van het eerste doelpunt Justin de aangever en nu is het Bertalan die ons op 0 – 2 zet. De spanning is er nu helemaal af. Ook krijgt Utrecht nog een tweede rode kaart maar dit is niet meer van belang voor deze wedstrijd.
    Mannen we hebben langs de lijn en op de bank genoten. Zo zie je maar dat in een tijdsbestek van drie dagen we twee gezichten hebben laten zien. En ik moet zeggen dat tweede gezicht bevalt ons een stuk beter.
    Komende week gaan we terug in de tijd met de trip naar FC Rostov. Deze wedstrijd in de Youth League is ook voor ons van cruciaal belang. Veel succes.
    Meneer Art nog gefeliciteerd met de tijdelijke nieuwe job bij de KNVB.
    En zoals na woensdag weer blijkt: Zonder dalen kun je niet genieten van de pieken.