1-2
24 september, 00:00
ADO Den Haag O14 logo

Vandaag stond de competitiewedstrijd tegen ADO op het programma. Beide teams hadden beide voorgaande competitiewedstrijden verloren zodat vandaag zeker één van beide teams hun eerste punten zouden behalen.

Na een goede start van PSV was de eerste kans in de wedstrijd in de zevende minuut voor ADO. Het schot ging echter net over. PSV combineerde bij vlagen goed maar er werden ook veel verkeerde keuzes gemaakt. Hierdoor kon PSV de wedstrijd niet echt naar hun hand zetten. Daarbij moest PSV alert blijven want ADO hanteerde enkele keren de lange bal waardoor ADO gevaarlijk kon worden. Dit leverde in de 17e minuut ook de voorsprong op voor de thuisploeg. Door een diepe bal kwam een ADO-speler vrij voor Kevin en hij kon in de verre hoek binnenschieten 1-0. PSV speelde in een te laag tempo en kon daardoor nauwelijks kansen creëren. PSV won ook te weinig duels waardoor ADO nauwelijks in de problemen kwam. Met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub gingen beide teams de rust in.

Na enkele omzettingen in de rust begon PSV met nieuw elan aan de tweede helft. Het tempo lag in het begin van de tweede helft nog te laag maar PSV creëerde wel enkele mogelijkheden om te scoren. PSV zette ADO vroeg onder druk en de thuisclub kwam nog nauwelijks van eigen helft. In de 48e minuut kwam PSV op gelijke hoogte. Een doeltrap van de ADO-goalie werd door Mylian naar Milan van de Riet gespeeld. Milan speelde zich vrij en tikte de 1-1 binnen. PSV nam daarna iets gas terug en dit leverde ADO direct een kans op. Een ADO-speler brak door de verdediging maar het was Nawaaz die voor het strafschopgebied met een lichte overtreding de ADO-speler tot stoppen bracht. De vrije trap werd door Martijn van de doellijn gekopt. In de laatste tien minuten van de wedstrijd zette PSV nog een keer aan om de volle buit mee naar Eindhoven te nemen. PSV kreeg enkele corners en één corner werd door Mylian rechtstreeks in het doel geschoten 1-2. ADO zette nu alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Dit leverde een spannende slotfase op met kansen over en weer. Beide teams scoorden echter niet meer zodat de Eindhovenaren de drie punten mee naar huis konden nemen.

PSV heeft het zich in deze wedstrijd onnodig moeilijk gemaakt. Door in een te laag tempo te spelen en slordig te zijn in de passing bleef de wedstrijd tot de laatste minuut spannend. Uiteindelijk trok PSV aan het langste eind en werden de eerste punten van dit seizoen binnen gehaald.

Gadellaa, Vossen (Van den Berk), Arts, Landfeld, Fonville (Giebels), Achenteh (Zuijderwijk), Dorenbosch (Nicolaas), Jimenez, Van de Riet, Nassoh, De Mol.