0-4
19 november, 00:00
NEC Nijmegen O15 logo

Na de teleurstellende wedstrijd die de o15 vorige week aflegde in en tegen Volendam (2-2), stond er nu wederom een uitwedstrijd op het programma. De reis ging dit keer naar Nijmegen. Daar wachtte een stugge tegenstander als je de resultaten en doelsaldo ziet. Met 14 punten na 8 speelrondes hadden de Nijmegenaren slechts 3 punten minder dan PSV. Het doelsaldo van 14-13 zei misschien nog wel meer. Een ploeg die weinig goals tegenkrijgt en zelf ook weinig goals maakt. PSV kon de borst dus natmaken.

Vanaf de aftrap nam PSV het heft in handen. Door hoog druk te zetten kreeg Nec niet de tijd en ruimte om ook maar aan aanvallen te denken. Verrassend was het dan ook niet dat PSV al vroeg op voorsprong kwam. Jeremy Antonisse heroverde in de 8e minuut de bal op de achterlijn en legde goed terug op Amin Doudah die geen probleem had de 0-1 te scoren.

Twee minuten na de openingstreffer was PSV al dichtbij de 0-2 toen Jason Pigmans op links goed doorging en een goede voorzet afleverde. Bij de 2e paal kon Jeremy inkoppen, maar helaas kon hij te weining kracht en richting meegeven aan zijn kopbal.

Het bleek slechts uitstel van executie. Want een minuut later stond alsnog de 0-2 op het grote scorebord. Na vroeg druk zetten kreeg Amin de bal en hij stuurde spits Jur Clabbers goed weg. Jur bleef rustig voor de goal en scoorde zo simpel de 0-2.

PSV bleef domineren maar was voor de goal net niet scherp af en toe. Via de flanken kwam het regelmatig goed door, maar of de voorzet was net niet op maat of de afwerking was net niet goed genoeg.

Defensief had PSV weinig te vrezen van Nec vandaag. Robin moest in de 1e helft tweemaal handelend optreden. Eén keer bij een diepe bal en één keer bij een inzet van binnen de 16.

Na rust ging Nec achterin 1 op 1 spelen om nog iets te forceren. De Eindhovenaren lieten zich echter niet van de wijs brengen en bleven ook de 2e helft duidelijk de betere.

Een geweldige pass van Heritier Deyonge werd helaas niet door Jur tot doelpunt gepromoveerd in de 39e minuut. Maar een minuut later kon de Nec goalie alsnog de bal uit het net halen. Joost de Schutter kreeg de bal en slalomde door de Nec verdediging alsof er niemand stond. Om vervolgens met links hard en droog de bal in de rechterhoek te schieten: 0-3.

Nog geen minuut later was het al 0-4. Jason ging zijn tegenstander weer eens voorbij en leverde een puike voorzet af die door Kees van Lindert onberispelijk binnen werd geschoten.

De wedstrijd was daarmee beslist. PSV had nog wat mogelijkheden op verdere uitbouw van de voorsprong. Maar een vrije trap van Joost ging rakelings over, en zag Jeremy een prima schot gekeerd worden door de Nijmeegse goalie.

Ook Joost zag na een goede corner van Joep Kluskens zijn kopbal gekeerd worden in de slotfase zodat er verder niet meer gescoord werd.

Een duidelijke, terechte en overtuigende overwinning met goed voetbal en ook weer de nul achterin. Sterker nog: op 1 kansje na helemaal niks weggegeven. Prima dus!

Komende week is de o15 weer eens op De Herdgang te bewonderen als het tegen Fc Utrecht aantreedt. Om de druk op (het tot nu toe foutloze) Ajax hoog te houden is ook dan een overwinning weer noodzakelijk.

Robin Verhoeven; Alberto Puts, Emmanuel Manu (c), Nigel Lonwijk, Heritier Deyonge; Joost de Schutter, Amin Doudah (55' Joep Kluskens), Kees van Lindert; Jeremy Antonisse, Jur Clabbers (60' Djurre Verschut), Jason Pigmans.