2-2
17 september, 00:00
PSV O19 logo
Sparta Rotterdam O19 logo

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Sparta. Na de europese wedstrijd tegen Atletico van afgelopen dinsdag is dit weer een uitdaging. Sparta is van oorsprong een lastige tegenstander en zij willen na een paar jaar weg geweest te weer meedoen om na de winterstop in de kampioenspoule te mogen spelen. We zijn dus gewaarschuwd. We beginnen goed en proberen volop druk te zetten op het spartaanse doel. En na twintig minuten weten we via een snelle goed uitgevoerde aanval over links de bal via Lennerd bij Gianluca te krijgen en weet zich zeer behendig vrij te spelen en knalt de verdiende 1-0 tegen de touwen. Zo het begin is gemaakt. Maar Sparta wil zich niet zomaar laten wegspelen en gaat in de aanval. Na 25 minuten is er eerst nog een goede redding van Youri en daar volgt een corner uit. Na het nemen van de corner is het Gianluca die op de doellijn staand redding weet te brengen. Maar hij doet dit wel via de arm. Dus penalty. Wat vervelender is is het feit dat Gianluca voor deze aktie de rode kaart krijgt te zien. De pingel wordt ingeschoten. En nu verder met tien man. 1-1. Sparta ruikt zijn kans en vijf minuten later is een vrije trap iets buiten de zestien het gevolg en deze wordt binnengeschoten door de spartaan. 1-2.
    We moeten nu wel iets doen. Ook al is het met tien man. Dus in de aanval. Op slag van rust is het Lennerd die de zestien ingaat met de bal en op onregelementaire wijze wordt gestopt. Fluitsignaal en Penalty. Leandro pakt de bal onder de arm en zoals een captain betaamt schiet hij deze ook onberispelijk binnen. 2-2. En Rust.
    Na de rust moeten we iets verzinnen om toch te proberen om in ieder geval dat ene punt ook niet weg te geven. Maar dan blijkt dat Sparta het eigenlijk wel goed vind en er meer op uit is dan wij om dat ene puntje mee te nemen naar Rotterdam. Youri heeft het in de tijd dat we met elf speelden drukker gehad dan in het uur dat we met tien man speelden. We proberen dus toch die twee punten extra nog binnen te halen maar het lukt ons niet om dat te doen. Zo spelen we dus met tien man en halen een verdiend punt, wat er misschien ook wel drie hadden moeten zijn, binnen.
    Komende woensdag staat de wedstrijd tegen AZ op het programma. Dan kunnen we weer vol aan de bak. Dus mannen op naar woensdag.
    En we weten allemaal: zonder tegenwind is er nog nooit een vlieger opgegaan.