1-3
17 september, 00:00
Feyenoord O14 logo

In deze eerste thuiswedstrijd in de competitie stond de topper tegen Feyenoord op het programma.

Vanaf het begin van de wedstrijd zochten beide teams de aanval. Beide teams kregen ook enkele mogelijkheden om te scoren. PSV had in de beginfase twee keer een mogelijkheid om te scoren via een vrije trap. De eerste vrije trap werd van richting veranderd en ging daardoor net naast het doel. De tweede vrije trap zorgde voor veel gevaar voor het doel van Feyenoord maar uiteindelijk kon de verdediging van Feyenoord een tegendoelpunt voorkomen. Het bleef een open wedstrijd waarbij beide teams de aanval zochten. Zowel PSV als Feyenoord domineerde een deel van de eerste helft en kregen mogelijkheden om te scoren. De kansen die werden gecreƫerd werden echter niet benut zodat met de brilstand op het scorebord de rust werd ingegaan. Een eerste helft die, ondanks dat er niet gescoord werd, zeker het aanzien waard was.

PSV kwam goed uit de kleedkamer en binnen dertig seconden kwam PSV al op voorsprong. Een diepe bal van Deveron kwam bij Milan van de Riet. In plaats van zelf te schieten, speelde hij de bal op Martijn die simpel kon intikken, 1-0. Deze voorsprong werkte echter eerder verlammend dan bevrijdend voor PSV. PSV ging terug en liet Feyenoord komen. Hierdoor kreeg Feyenoord diverse mogelijkheden. Een overtreding net buiten het strafschopgebied leverde Feyenoord een vrije trap op maar de paal voorkwam echter de gelijkmaker. Twee minuten later kwam Feyenoord dan toch op gelijke hoogte. Een inzet werd in eerste instantie nog door Kevin gekeerd maar vervolgens reageerde een speler van Feyenoord alert en tikte de 1-1 binnen. Feyenoord bleef PSV onder druk zetten en tien minuten na de gelijkmaker werd een aanval van Feyenoord doeltreffend afgerond, 1-2. Feyenoord liet PSV niet meer in hun spel komen en creƫerde zelf enkele mogelijkheden. In de 55e minuut verdedigde PSV slecht uit en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot een speler van Feyenoord de 1-3 binnen. PSV probeerde nog iets terug te doen en in de laatste minuut had PSV nog de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. De inzet van Dyon werd door de Feyenoord-goalie tot corner verwerkt en de daaropvolgende corner werd door Nawaaz net naast gekopt zodat de eindstand 1-3 werd.

Een wedstrijd waarbij beide teams met name in de eerste helft aan elkaar gewaagd waren. In een groot deel van de tweede helft was Feyenoord de bovenliggende partij zodat de punten terecht naar Rotterdam gingen.

Janssen (Gadellaa), Vossen (Van den Berk), Arts (Landfeld), Giebels, Fonville, Teunen, Dorenbosch, Jimenez (Achenteh), Van de Riet, Nassoh (Zuijderwijk), De Mol (Nicolaas).