1-2
17 september, 00:00
ADO den Haag O15 logo
PSV O15 logo

De tweede competitiewedstrijd stond dit weekend op het programma. Tegenstander: ADO Den Haag. Na het spektakelstuk van vorige week (4-4 tegen Feyenoord) trof de Eindhovense equipe daarmee een ploeg die in de vorige competitieronde ook een doelpuntrijke wedstrijd speelden. De Haagse gasten verloren immers met 3-2 bij Sc Heerenveen. Een wedstrijd met veel doelpunten leek dus welhaast gegarandeerd.

Het begin was vanuit dat perspectief hoopvol. Na een corner van Mathijs Tielemans belandde de bal bij Jason Pigmans die zijn schot op de lat uiteen zag spatten. De corners van PSV waren zo wie zo gevaarlijk vandaag. Joost de Schutter kopte zo de bal in de 7e minuut over en later in de 1e helft was Jayden Braaf bijna succesvol.

De stand was toen inmiddels al 1-0 voor de thuisploeg. Een corner werd in de 21e minuut kort genomen en uiteindelijk voorgezet waar de bal bij de 2e paal via binnenkant paal binnen werd gekopt.

Wederom keek PSV tegen een achterstand aan en moest het in de achtervolging. Het had daarbij geluk dat ADO een mogelijkheid in de 27e minuut liet liggen toen een kaats aan PSV zijde totaal verkeerd geraakt werd.

Vlak voor rust kreeg PSV nog twee kansen op de gelijkmaker. De grootste was voor Jayden die na een goede, individuele actie 1 op 1 kwam met de lange ADO keeper. Die kon met zijn lange benen net redding brengen. In de voorlaatste minuut zette Thomas Cox goed door aan de rechterflank en gaf Kees van Lindert de kans om tegen zijn oude club te scoren. Ook nu redde de keeper door zijn schot in de korte hoek te keren.

In de 2e helft was PSV duidelijk de bovenliggende partij. Het had de meeste tijd de bal en het spel speelde zich met name op de Haagse zijde af. Toch kwam ADO bijna op 2-0 doordat een Eindhovense ingooi ter hoogte van de eigen cornervlag erg makkelijk ingeleverd werd bij een ADO speler. Gelukkig kon keeper Robin Verhoeven nog redding brengen.

De gelijkmaker hing in de Haagse lucht en kwam uiteindelijk in de 55e minuut. Na een goede interceptie van Thomas kwam de bal bij Jason uit die de aanval samen met Jayden opzette. Jayden passeerde zijn tegenstander en was niet zelfzuchtig door de bal op het juiste moment breed te leggen op Jason die simpel binnen kon tikken: 1-1.

Twee minuten later kwam PSV zelfs op voorsprong. Goed voorbereidend werk van de ingevallen Fodé Fofana werd deskundig bij de 1e paal afgerond door de ook ingevallen Jur Clabbers die met zijn 1e balcontact zo het net liet bollen: 1-2!

PSV had eindelijk zijn voorsprong te pakken. En bouwde deze zelfs bijna uit naar 1-3. Een prachtige aanval werd op de Haagse kunstgrasmat gelegd: Kees stuurde Jayden in de diepte weg. Zijn voorzet werd al zwevend door Mathijs ingekopt. Helaas ging de bal net over, want dat zou een geweldige goal na een dito aanval zijn geweest.

Omdat ook Joep Kluskens vlak voor tijd het doel net te hoog zocht met zijn schot, eindigde de wedstrijd in 1-2. Een terechte overwinning van PSV dat het (te) lang (te) spannend hield en al in een eerder stadium de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. Het liet bij vlagen goed positiespel zien, en dat moet het team vast zien te houden.

Robin Verhoeven; Thomas Cox (55' Heritier Deyonge), Nigel Lonwijk, Ian Maatsen (c), Amin Doudah (36' Alberto Puts); Joost de Schutter, Kees van Lindert, Mathijs Tielemans (63' Joep Kluskens); Jeremy Antonisse (36' Fodé Fofana), Jayden Braaf, Jason Pigmans (55' Jur Clabbers).