3-1
17 september, 00:00
ADO den Haag O13 logo

Vorige week geen competitie voor de O13, maar een sterk bezet Internationaal toernooi in Grubbenvorst, hier hebben we een wisselend PSV gezien, goede wedstrijden en mindere wedstrijden, maar toch een keurige 6e plaats. Vandaag dan weer de 2e competitiewedstrijd, de uitwedstrijd naar ADO Den Haag, dit houdt voor de spelers in vroeg hun bed uit, want de wedstrijd wordt al gespeeld om 10:30. PSV begint sterk, speelt de bal goed rond en kiest het goede moment om de bal de diepte in te spelen, zo laat men zien dat men in enkele seconden aan de andere kant van het veld kan zijn. Maar na het goede begin worden de inspeelpassjes iets onnauwkeuriger waardoor men meer balverlies heeft. Hierdoor ontstaat er een boeiend gevecht op het middenveld, waar het constant omschakelen is, want beide partijen hebben veel balverlies. Kansen worden er geen gecreëerd. In de 15e minuut probeert ADO het met een afstandsschot, Kjell weet de bal goed te stoppen maar kan hem niet voldoende naar de zijkant werken, waardoor ADO in de rebound kan scoren. 2 Minuten later weet ADO zelfs de voorsprong te vergroten, een corner de veel te ver komt wordt opnieuw ingebracht, en wordt bij de 2e paal binnen gekopt. Wat een domper om binnen 2 minuten tegen een 2-0 achterstand aan te kijken, terwijl er niets aan de hand leek. PSV wordt wel feller, maar ook gehaaster, en dus blijven er teveel ballen te simpel verloren gaan. Matteo probeert het nog met een afstandsschot, maar de keeper van ADO weet deze goed te stoppen. PSV gaat rusten met een 2-0 achterstand en zal na de rust nauwkeuriger moeten gaan worden in balbezit, men heeft teveel balverlies.
    In de 34e minuut een corner, perfect op het hoofd van Thijn, maar net 10 cm te hoog. PSV domineert nu wel, ADO speelt meer vanuit de reactie, en zit er kort op, waardoor er nog steeds teveel fouten gemaakt worden en dus teveel balverlies. Het is Shijon die reageert op een slecht ingespeelde bal van de doelman van ADO, op karakter verovert hij de bal terug en gaat er meteen buitenom vandoor. De verdediger van ADO heeft niet meer keus als hem neer te halen, maar tja het is binnen de 16 dus een penalty voor PSV. Jesper schiet deze foutloos binnen 2-1 met nog 5minuten te spelen. “spannend dus” PSV doet er nu alles aan om de gelijkmaker nog te maken maar tja als je dan alles open gooit kun je dus ook een tegengoal tegen krijgen, ADO profiteert hiervan en maakt in de laatste minuut nog de 3-1. En meteen het eindsignaal.
    Volgende week de thuiswedstrijd tegen NAC, een nieuwe kans waarin PSV kan laten zien hoe goed ze kunnen voetballen.