0-4
15 oktober, 00:00
SC Heerenveen O15 logo

Na de verre busreis vorig weekend naar Groningen (1-0 bekerverlies), mocht de o15 vandaag wederom de kwaliteit van de busstoeltjes aan een onderzoek onderwerpen. Want nu stond de competitiewedstrijd in en tegen Heerenveen (It Hearrenfean) op het programma.

De Friese club had na 4 speelronden 6 punten bij elkaar gespeeld. De eeste wedstrijden tegen ADO Den Haag en Volendam werden in winst omgezet. Aan de twee laatste wedstrijden hield de tegenstander van vandaag 0 punten over. De tegenstanders toen waren Ajax en Feyenoord. Wat zouden de Eindhovenaren in het Hoge Noorden doen?

Om 11.00 uur werd er afgetrapt. Vroeg uit de veren dus. Heerenveen zette hoog druk, maar PSV werd er niet warm of koud van en zocht rustig naar de mogelijkheden om gevaar te stichten. En dat werd het ook. Na een goedlopende aanval over meerdere schijven belandde de bal voor de voeten van Jayden Braaf. Zijn schot ging via de voet van een Friese speler over. De corner die volgde leverde vervolgens niets op.

In de 9e minuut was het wél raak. Jeremy Antonisse had een goede individuele actie in huis, inclusief panna, en gaf de bal hard en laag voor. De bal werd nog net voor Jur Clabbers weggetikt, maar kwam voor de voeten van Amin Doudah terecht. Deze bedacht zich geen moment en via de voet van een Fries ging de bal nu wel in het doel: 0-1.

Na een kwartier spelen verdubbelde de Eindhovenaren de score. Amin pikte de bal halverwege de Friese helft op en schudde twee man van zich af. Via een schijnbeweging zette hij de laatste man opzij en listig trapte hij de bal met rechts in de linkerbenedenhoek: 0-2.

In de 18e minuut was Heerenveen voor het eerst gevaarlijk. Een afstandsschot ging echter ruim over. PSV bleef de betere ploeg en kon de score verder uitbouwen. Vaak kwam de dreiging van de rechterflank waar Jeremy zijn directe tegenstander vaak de baas was. Zo gaf hij in de 20e minuut goed voor en nam Jayden de bal in één keer op zijn schoen. Helaas ging zijn inzet net naast.

Even later was Heerenveen dreigend voor de goal van Robin Verhoeven. De snelle linksbuiten gaf een gevaarlijke voorzet die net over het hoofd van de inlopende spits ging.

PSV wist het net nog wel te vinden voor rust. Sterker nog: het scoorde zelfs 2x. Eerst was het Jeremy die hoog boven iedereen uit toornde en met een goede kopbal de vrije trap van Mathijs Tielemans tot doelpunt wist te promoveren. En in de laatste minuut bracht Jayden de ruststand op 0-4 na goed voorbereidend werk van Jeremy.

Zo zocht PSV met een heel goed gevoel en met heel goed voetbal de kleedkamer op. Als het de 2e helft hetzelfde niveau vast zou kunnen houden, dan zou een monsterscore zomaar in het verschiet kunnen liggen.

Het hoge niveau werd helaas niet meer bereikt in de 2e helft. Dat is ook niet raar en ook geen schande. In problemen kwam de ploeg geen enkel moment. Heerenveen probeerde het een aantal keer van afstand, maar alleen het vangnet achter de goal van Robin werd getest.

Het gaf dus weinig weg, maar kon voorin ook minder uitgespeelde kansen creëeren. Twee keer kwam Kees van Lindert bijna alleen voor de goal. Eenmaal na een prachtige lange pass van Joost de Schutter, de andere keer na een steekpass van Jayden. Beide keren kwam hij niet tot afwerken toe. In de 64e minuut moest hij wel scoren. Hij kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en kon vrij voor doel op zo'n 8 meter de bal binnentikken. Jammerlijk genoeg mikte hij hoog over waardoor PSV in de 2e helft niet tot scoren kwam.

Zo won het team dikverdiend met ruime cijfers in Heerenveen. En liet het in de 1e helft geweldig voetbal zien. Het was vaak genieten op de bank. Complimenten voor het gehele team!

Komend weekend geen wedstrijd. De week erop (29 oktober) zijn we eindelijk weer een keer op De Herdgang te bewonderen. Twente komt dan op bezoek.

Robin Verhoeven; Nigel Lonwijk, Emmanuel Matuta (c), Joost de Schutter, Heritier Deyonge; Mathijs Tielemans, Amin Doudah (58' Joep Kluskens), Kees van Lindert (65' Djurre Verschut); Jeremy Antonisse, Jayden Braaf, Jur Clabbers (60' Martijn Zuijderwijk).