0-4
14 mei, 00:00
FC Volendam O15 logo

De allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016 stond dit weekend alweer op het programma. Wat is het seizoen voorbij gevlogen! Tegenstander: Fc Volendam. De nummer 11 van de ranglijst. Een ploeg waar we eind november nog 1-1 tegen gelijkspeelde op De Herdgang.

Zou de Eindhovense formatie in deze 26e competitiewedstrijd nog eenmaal zijn kunnen laten zien? In het Kras Stadion waren de weersomstandigheden heel anders dan vorig weekend of afgelopen week. Waar het toen warm was met een heerlijke zon, daar was het vandaag weer tijd voor de winterjas.

In het Kras Stadion nam PSV snel het initiatief. Nadat het in de 7e minuut de eerste kans liet liggen (schot Damian Timan ging naast), kwam het twee minuten toch op voorsprong. Thijs Martens ontving ter hoogte van de Volendamse dug-out de bal en snelde zijn tegenstander voorbij. Binnen de 16 schoot hij de bal prima in de verre hoek: 0-1.

Een minuut later stond het al 0-2. Een voorzet van Beslan Sagov werd door een Volendamse verdediger binnen de 16 meter met de hand beroerd en dus kreeg PSV een penalty. Aanvoerder Damian Timan ontfermde zich hierover en faalde niet. PSV zat zo sl snel in een zetel op weg naar 3 punten.

Even leek Volendam terug in de wedstrijd te komen toen na bijna een kwartier spelen de rechtsbuiten de bal teruglegde en een medespeler een bijna niet te missen kans gaf. Bijna..... want hij schoot buitenkant paal naast.

PSV gooide het duel in de 20e minuut op slot. En hoe! Dennis Vos nam op rechts een vrije trap en slingerde die de 16 in. Precies bij Mees Kreekels die de bal goed aannam de bal over zo'n 20 meter teruglegde op Dennis die doorgelopen was. Dennis bedacht zich geen moment en haalde in één keer hard uit waarna de bal in de linkerbovenhoek plofte. Een geweldige goal!!

Ook na deze treffer bleef PSV veruit de betere ploeg. Het was slordig en nonchalant in de eindfase anders was de score voor het rustsignaal verder opgelopen. Zo stuitte Yorbe Vertessen na een prima steekpass van Dennis Vos op het uitgestoken been van de Volendamse goalie. En was Mathijs onfortuinlijk toen zijn inzet via een Volendamse voet tot corner verwerkt werd.

Met een 0-3 voorsprong zochten beide ploegen de kleedkamers op, en met die stand mocht de thuisploeg nog blij zijn.

In de 2e helft was het niveau minder. Toch creëerde PSV nog aardig wat mogelijkheden. Zo werd een voorzet van Mathijs Bel nog net door de doelman uit de lucht geplukt, zag Yorbe zijn schot voorlangs gaan.

In de 49e minuut werd alsnog de stand naar 0-4 getild. Het schot van Yorbe belandde ditmaal op de paal, maar in de rebound wist Beslan Sagov toch nog te scoren.

Yorbe bleek zijn middag niet te hebben vandaag. Want een paar minuten na de 0-4 zag hij zijn schot met links net over de kruising gaan. En met nog 10 minuten te gaan werd hij door Mohamed Nassoh diepgestuurd, omspeelde hij de keeper maar kwam hij in een lastige hoek terecht. Zijn balletje terug op Mohamed was goed, maar die zag zijn schot op miraculeuze wijze van de doellijn gehaald worden door een oranje verdediger.

In de laatste 5 minuten kreeg PSV nog wat kansjes. Maar het was de afscheidnemende Stijn van der Put (die als dank de aanvoerdersband overnam na zijn invalbeurt) niet gegeven zijn afscheid met een doelpunt te bekronen. STIJN BEDANKT!

Zo won PSV met ruime cijfers en eindigde het als 5e in de competitie. Met net zoveel punten als nr 4 AZ (43 punten), maar met een minder doelsaldo: 65 voor en 43 tegen.
    De 65 doelpunten werden door 12 verschillende spelers gescoord. Het meest trefzeker was Yorbe Vertessen met 17 goals. Gevolgd door Damian Timan en Beslan Sagov met ieder 9 doelpunten.

De grootste overwinning was thuis tegen Willem II (8-0), de grootste nederlaag was uit bij Sparta (4-0). En in 4 van de 26 wedstrijden wist PSV het net niet te vinden. Ook werd 4 keer de nul gehouden, defensief gezien dan.....Verder voor de statistici: het team kreeg 13 gele kaarten, en éénmaal ontving een PSV-er direct een rode kaart. Mees Kreekels heeft de twijfelachtige eer de meeste kaarten verzameld te hebben (4x geel) en Shurandy Sambo de enige speler die met direct rood weggezonden werd.

Rest me om ieder speler, staflid, ouder en andere betrokkenen te bedanken voor het afgelopen seizoen: bedankt!

Jurre Schaafsma; Mees Kreekels, Shurandy Sambo, Elgero King, Jochem van Dijk (50' Lars Koolen); Mathijs Bel, Dennis Vos, Damian Timan (c) (40' Stijn van der Put); Beslan Sagov, Yorbe Vertessen, Thijs Martens (50' Mohamed Nassoh).