6-0
12 november, 00:00
MVV Maastricht O13 logo

Vandaag is het alleen Seb nog die in de ziekenboeg zit, en Ruben die ziek is, de rest van PSV U13 is fit om aan de wedstrijd tegen MVV te beginnen. De wedstrijd is met een uur vervroegd, omdat er na deze wedstrijd nog 6 spelers af moeten reizen naar Alkmaar om de U14 te gaan ondersteunen. Niek is vanmorgen al mee vertrokken naar Alkmaar, dus vandaag maar 1 doelman. Wel is Bram van de U12 vandaag toegevoegd aan de U13 selectie.

Bij aanvang van de wedstrijd is alweer meteen duidelijk dat PSV U13 duidelijk wil maken dat er vandaag niets te halen is in Eindhoven. Gretig gaan ze richting het doel van de Limburgers. In de derde minuut is het Bram die de eerste doelpoging waagt met een afstandsschot. 2 Minuten later is het Jaivy die het probeert met een schot, maar de bal komt op de paal, Shijon is het meest attent van iedereen en weet de bal toch achter de doelman te krijgen, 1-0. In de 10 minuut is het Milan die een corner mag gaan nemen, en je weet met Jesper in de gelederen dat het altijd gevaarlijk kan worden, dus de opdracht is simpel voor Milan, vind het hoofd van Jesper. Zo gezegd zo gedaan 2-0. In de 18 minuut het eerste wapenfeit van MVV een vrije trap op een meter of 20 voor het doel van PSV. Maar dit is en simpele vangbal voor Kjell. In de 21 e minuut is het Sven die een vrije trap mag gaan nemen op een meter of 25 recht voor het doel van MVV. Wat doe je dan één streep recht richting het doel 5 cm onder de lat recht door de midden, de doelman kan de bal nog wel aanraken, maar de bal is heeft zoveel snelheid dat hij hem niet meer weg kan stompen, dus de bal gaat als een streep het doel in, 3- 0. Zo gaan we ook rusten, toch komen de boys geïrriteerd binnen, door opmerkingen langs de kant en op het veld!!!! De trainer maakt ze duidelijk dat ze zich hier niet aan moeten irriteren maar zich bezig moeten houden met het spel en plezier moeten maken en lekker gaan ballen. Later kan het ook in een stadion zo zijn dat er 50.000 mensen een afkeer tegen je hebben, maar dan heb je het wel bereikt?

In de 32 minuut alweer een corner, deze keer niet het hoofd van Jesper, maar van Thijn, die zijn rentree naar verschillende weken blessureleed dus op kan vrolijken met een doelpunt 4-0. 3 minuten later laat PSV even een demonstratie zien van hoe een positiespel gespeeld hoort te worden. Van achter naar voren combinerend over vele schijven is de laatste pass zo goed dat Lars helemaal alleen vrij voor de doelman komt te staan. Lars blijft rustig en trapt de bal beheerst langs de doelman 5-0.

In de 43 minuut is het Matheo die vrij doorkomt via de zijkant en een heerlijke strakke voorzet neerlegt bij de eerste paal. Jesper goed naar de eerste paal toegekomen weet de bal kruislings bij de 2e paal binnen te koppen. Wonderschoon uitgevoerd doelpunt 6-0. In de 55 minuut een terechte penalty, de overtreding wordt duidelijk een meter binnen de 16 meter gemaakt, maar de scheidsrechter legt hem er toch buiten. Ik zeg tegen de trainer die hierop reageert naar de scheidsrechter toe, “laat maar gaan” waarop hij duidelijk zegt nee pingel is pingel, en natuurlijk heeft hij gelijk, al is het 40 -0 de jongens hebben gestreden om daar te komen en worden onterecht gestopt, dus is het een penalty. Dus een 6-0 overwinning, en een maatje te groot voor MVV, geen kans weg gegeven, goed gespeeld maar niet briljant. Maar toch duidelijk laten zien dat ze elke week dingen doen die hen geleerd wordt. Dus ze maken duidelijk stappen. Volgende week om 11:00 uur een bekerwedstrijd thuis tegen Almere City, en kunnen de boys proberen om een ronde verder te komen in het bekertoernooi.