2-2
12 november, 00:00
FC Volendam O15 logo

Na het teleurstellende resultaat vorig weekend (3-5 verlies tegen Sparta), trad de o15 nu aan tegen Volendam. De wijdbroeken hadden na 7 speelronden exact de helft aan punten dan de Eindhovenaren: 8. Bij elkaar gesprokkeld middels 2 overwinningen en 2 gelijkespelen. Zou PSV zich aan het Markermeer weten te herstellen van de nederlaag van vorige week?

De start was in ieder geval niet best. Al in de 2e minuut wist Volendam te scoren. Het doelpunt werd gelukkig geannuleerd wegens buitenspel. Maar PSV was gewaarschuwd. Op één of andere manier kwam deze waarschuwing echter niet binnen. PSV speelde de eerste helft op een dermate hautaine wijze, dat het nauwelijks gevaar wist te stichten. Alleen Jayden Braaf was een keer dichtbij een treffer toen hij op de lat schoot in de 29e minuut.

Vlak voor rust moest keeper Peter Strijbosch alle zeilen bijzetten om een Volendamse openingstreffer te voorkomen, waarna in de tegenaanval Mathijs Tielemans op de Volendamse doelman stuitte. Heel veel meer viel niet te noteren in deze bijzonder matige eerste helft.

Na rust moest PSV uit een ander vaatje tappen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het begon in ieder geval beter dan in de eerste helft. Jeremy Antonisse had de Eindhovenaren in de 37e minuut op 0-1 moeten schieten, maar hij faalde helaas van dichtbij.

Jayden wist in de 39e minuut wél het net te vinden. Omdat hij wegens vermeend buitenspel teruggefloten werd, telde deze treffer ook niet. PSV was in deze fase de betere ploeg. Had een veldoverwicht en creëerde wel kansen. Nadat Jayden na een goede actie een goede voorzet gaf die door Jur Clabbers met het hoofd teruggelegd werd op de vrijstaande Kees van Lindert, leek laatstgenoemde de brilstand van het scorebord te schieten. Zijn inzet van dichtbij trof echter geen doel zodat het nog steeds 0-0 bleef.

Uit het niets nam de thuisploeg in de 44e minuut de voorsprong toen een Volendamse voorwaartse randje buitenspel door mocht gaan van de scheidsrechter en 1-0 scoorde. PSV moest ook deze wedstrijd dus weer in de achtervolging.

En zag tot verbijstering van iedereen dat Volendam amper 2 minuten later de voorsprong uitbouwde naar 2-0 toen de snelle spits een lange bal opving en de bal simpel breed legde op de meegelopen linksbuiten die eenvoudig scoorde.

PSV moest echt aan de bak en toonde karakter en veerkracht. In de 47e minuut bracht Kees van Lindert de spanning terug toen hij met links de bal in de rechterhoek schoot: 2-1 met nog ruim 20 minuten te spelen.

Jayden was even later dichtbij de gelijkmaker toen zijn hard schot door de Volendamse goalie onschadelijk werd gemaakt. De gelijkmaker viel toch een paar minuten later. Mathijs Tielemans ontfermde zich over een vrije trap halverwege Volendamse helft en legde de bal feilloos bij de 2e paal op het hoofd van Kees die zo de 2-2 scoorde. Knap dat je in zo'n kort tijdsbestek een 2-0 achterstand weer wegwerkt.

PSV had alle geluk van de wereld toen de scheidsrechter na een duel in de 16 meter van PSV niet floot voor een penalty. Een onbesuisde actie van een PSV-er werd daarmee ongestraft gelaten.

Ongestraft werd spits Jayden Braaf niet in de 62e minuut toen hij stevig het duel aanging om de bal. Gele kaart oordeelde de scheids en omdat Jayden in de 46e minuut ook al geel had gekregen wegens praten, kon hij inrukken en het veld verlaten. PSV moest met 10 man verder.

En nam bijna nog 3 punten mee naar Eindhoven. De steekpass op de ingevallen Djurre Verschut was echter net te hard waardoor de uitgelopen Volendamse doelman verder gevaar kon indammen. Omdat de doelman vlak voor tijd ook goed het oog had in een vrije trap van Joost de Schutter eindigde de wedstrijd in 2-2.

Duur puntverlies voor PSV na een ontzettend zwakke eerste helft. En een tweede helft waarin het door 2 diepe ballen op een 2-0 achterstand kwam, maar er toch nog een punt uit wist te slepen.

Zo konden alle woordspelingen over oa Volendamse keeper die moet vissen, voetbal waar muziek in zit, en de voorhoede van PSV die bestond uit de 3J's weer terug de pen in. Hopelijk kunnen deze in de thuiswedstrijd wel van stal gehaald worden.

Peter Strijbosch; Thomas Cox (44' Nigel Lonwijk), Emmanuel Manu (c), Joost de Schutter, Heritier Deyonge; Mathijs Tielemans, Amin Doudah (50' Joep Kluskens), Kees van Lindert; Jeremy Antonisse (64' Djurre Verschut), Jayden Braaf, Jur Clabbers.