2-1
12 september, 00:00
Ajax O19 logo
PSV O19 logo

De eerste topper in deze reeks voor de winterstop is uit bij Ajax. We willen aan de mooie reeks vandaag zeker een vervolg geven. Maar zoals iedereen weet bestaat elke wedstrijd uit twee helften. Twee verschillende helften dat was vandaag wel te zien. De eerste helft was dramatisch en eigenlijk niet om aan te zien. Na drie minuten was een onachtzaamheid in de verdediging er de oorzaak van dat we op een 1 – 0 achterstand werden gezet. Totaal onnodig en het zelfvertrouwen was dan ook een tijdje ver te zoeken. En dan gaat het zoals het gaat. Na twintig minuten een aanval over links van Ajax en onze verdediger glijdt de bal over de achterlijn maar wel met de hand. Dus penalty.
    En zo sta je in een eerste helft waarin geen enkele kans is gecreëerd de stand zomaar 2 – 0 achter. Geen kansen en toch twee doelpunten.
    In de rust geeft de trainer nog even uitleg waar het aan schort en zet de neuzen weer dezelfde kant op.
    We beginnen nu veel beter aan de wedstrijd en de hele tweede helft hebben we dan ook het gevoel dat het nog goed gaat komen. Al binnen een minuut in de tweede helft is er een grote kans voor maar helaas weet de keeper de bal van richting te veranderen. Na een uur is een mooie aanval over rechts en Martijn geeft de bal panklaar aan Joey en deze schiet de 2-1 binnen. Alles is nog mogelijk. Maar helaas worden de mogelijkheden die we toch nog krijgen niet verzilverd. Jammer is het ook nog dat de wedstrijd wordt afgefloten en er nog maar twintig spelers op het veld staan. En zo zie je maar dat wij niet de enigen waren die niet onze beste dag hadden.
    Zo gaan we toch nog wel met een kater terug de bus in omdat we weten dat er vandaag gewoon meer in heeft gezeten en een gelijkspel zeker op zijn plaats was geweest.
    Maar we moeten niet gaan treuren want aankomende dinsdag staat de volgende belangrijke internationale ontmoeting voor de deur tegen Manchester United in de Youth Champions League.
    Dan moeten we weer topfit en gemotiveerd zijn om ook in deze competitie resultaat te halen en laten zien dat we ook internationaal zeker voor niemand onder hoeven te doen.