0-6
8 oktober, 00:00
Brabant United O13 logo

Vandaag de uitwedstrijd naar Brabant United, een combinatie van de jeugd van RKC en Fc Den Bosch. Deze keer zal de wedstrijd gespeeld worden in Stadion “De Vliert” In Den Bosch. De spelers kijken er toch al heel de week naar uit om te gaan spelen in een echt voetbalstadion. Zeker voor Jesper is dit speciaal, het is toch ook het stadion waar zijn vader gespeeld heeft. Dus aangekomen bij het stadion krijgen we de eerste tegenvaller van de dag te horen? De wedstrijd zal niet gespeeld worden in het stadion maar op de velden van BVV, die gelegen zijn achter het stadion. Dus dan maar naar de andere locatie gegaan. We verwachten vandaag veel tegenstand van Brabant United, want ze hebben vorige week nog gewonnen van Feyenoord, dus PSV is gewaarschuwd. Ook zijn er vandaag 4 eigen spelers niet bij. 3 Spelers zijn doorgeschoven naar de U14, en Thijn heeft een scheurtje in zijn enkel. Maar er zijn wel 2 toppers bij van O12 Bram en Tijn. PSV begint fel aan de wedstrijd, het is dan ook niet verwonderlijk dat de eerste kans voor PSV is. Het is Jaivy die het probeert met een schot vanaf de zijkant, maar deze wordt nog net aangeraakt door een speler van Brabant United, en beland in het zijnet. Uit de corner die Chahid vanaf de cornervlag neemt geeft Brabant United meteen de volgende corner weg. Nu weet Chahid ook weer dat de corners niet vanaf de cornervlag genomen moeten worden maar 9 meter naar binnen, dus een herkansing. Deze komt precies op het hoofd van Jesper, en dan weet je eigenlijk al dat de bal op doel zal gaan, en deze keer dus voor niemand meer te stoppen, en tegen het netje. Na 4 minuten al een 0-1 voorsprong. 1 minuut later is het Brabant United dat de kans op de gelijkmaker laat liggen door een vrije kans hoog over te schieten. Uit de aanval die PSV van daaruit weer opzet komt de bal bij Milan, die met een mooie passeerbeweging 2 man het bos instuurt, en meteen een pass verstuurd op Jaivy, die heel koel en rustig de bal langs de doelman trapt 0-2 na 6 minuten. Na deze voorsprong wordt het genieten, PSV heerst op heel het veld, verdedigend geeft men geen krimp, het middenveld veroverd net zo snel de bal weer terug als ze hem kwijt zijn en laat dan weer een geweldig positiespel zien met veel positie wisselingen, en de aanvallers zijn constant aanspeelbaar en dreigend, het is gewoon een voetbalshow vandaag wat PSV laat zien. Chahid probeert het met een schot in de 22e minuut, de doelman van Brabant United heeft er geen grip op, en natuurlijk is Jesper er weer bij om dit af te straffen 0-3. Hiermee gaan we ook de rust in.
    Zal het de 2e helft nog hetzelfde zijn als de 1e helft? Maar het antwoord krijgen we snel, 2 minuten na de rust is het Lars die met een steekbal Chahid weg stuurt, deze weet vanaf de achterlijn nog te scoren in de korte hoek 0-4 dus dat noemen we sterk uit de kleedkamer komen. 3Minuten later wordt Sven weggestuurd met een diepe bal, Sven moest nog van eigen helft komen, en eerlijk gezegd had ik er niet er het geloof in dat Sven dat zou gaan halen, maar of hij vleugels had zo snel ging hij recht op het doel af, en de kleinste liet alles wat groter was achter zich en bleef heel rustig en scoorde heel beheerst de 0-5. In de 38e minuut het mooiste doelpunt van de dag. Lars onderschept de doeltrap van de doelman, speelt hem in op Chahid die in 1 keer doorpast op Sven, die op zijn beurt direct uithaalt en de bal vol de kruising in jankt. Met nog 20 minuten te gaan blijft PSV redelijk tot goed spelen maar worden de ruimtes wat groter en vind men het wel goed zo. Toch geeft men ook in de laatste 10 minuten niets weg en blijft men de bovenliggende partij zonder slordig te worden.
    Dus een compliment hebben de boys vandaag wel verdiend, het was een heel hoog niveau wat ze vandaag hebben laten zien. Ook een compliment voor Tijn en Bram van de O12 ze hebben laten zien moeiteloos mee te kunnen met een trapje hoger. Maar ook zeker een compliment voor trainer Tim dat hij de jongens zulke grote stappen laat maken, in een vrij korte tijd. Maar er komen ook nog wedstrijden waar het niet zo makkelijk zal gaan als vandaag, en dan helpen al deze complimenten niet dan begin je weer op 0-0 en zal er weer hard gewekt moeten gaan worden om dit niveau ook te halen. De volgende wedstrijd is woensdag middag om 17:00 uur in Hoorn voor de Beker, en volgende week zaterdag thuis voor de competitie tegen VVV Venlo. Tot dan!!!!