1-4
1 oktober, 00:00
Ajax O14 logo

De bezoekers arriveerden ruim te laat op sportpark De Herdgang zodat de wedstrijd 35 minuten later begon dan aanvankelijk gepland.

Ondanks deze vertraging begon PSV voortvarend aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheid was dan ook voor de thuisclub. Een vrije trap van Mylian in de vierde minuut ging net naast het doel. Het eerste schot van de bezoekers in de zevende minuut ging ook net naast. Ajax zette PSV daarna vroeg onder druk en dat leverde de bezoekers enkele kansen op. In de elfde minuut kon Kevin een schot van een Ajax-speler nog keren. Eén minuut later kwamen de bezoekers op voorsprong. Een diepe bal door het centrum werd door de spits van Ajax voorbij Kevin getikt, 0-1. Enkele minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Een vrije trap vanaf de zijkant ging aan alles en iedereen voorbij. Een speler van Ajax pikte de bal op en schoot in de verre hoek binnen, 0-2. Ajax zette daarna door en PSV probeerde de wedstrijd weer in handen te krijgen. Het lukte PSV in de eerste helft echter niet om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Desondanks kwam PSV soms goed door maar kansen werden er niet gecreëerd. Ajax bleef dreigend maar ook zij kwamen niet tot scoren.

PSV begon sterk aan de tweede helft en zette Ajax vanaf het begin onder druk. Ajax kwam er soms gevaarlijk uit maar in de beginfase van de tweede helft creëerden beide teams geen echte kansen. In de 52e minuut kwam dan toch de aansluitingstreffer voor PSV. Dyon kwam plots vrij voor de keeper en tekende de 1-2 aan. PSV ging op zoek naar de gelijkmaker maar het waren de bezoekers die in de 57e minuut scoorden. Na onnodig balverlies van PSV tikte een speler van Ajax uiteindelijk de bal voorbij de keeper, 1-3. Ondanks deze achterstand zette PSV nog een keer aan en bracht de Ajax-verdediging diverse keren in de problemen. In de 62e minuut had PSV een grote kans. Nadat Milan een duel had gewonnen, kwam Dyon vrij voor de keeper. Zijn inzet werd door de Ajax-goalie gekeerd. Eén minuut later had de Ajax-goalie grote problemen met een afstandsschot van Joep. De verdediging van Ajax wankelde maar uiteindelijk kon PSV niet meer tot score komen. Dat Ajax in de laatste minuut uit een counter nog de 1-4 kon scoren was slechts voor de statistieken.

PSV heeft zich in de eerste helft af laten troeven door de bezoekers. In de tweede helft was PSV grotendeels de bovenliggende partij en had PSV voldoende mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De 1-4 nederlaag was dan ook geflatteerd.

Gadellaa (Janssen), Van den Berk, Arts (Achenteh), Landfeld, Fonville, Teunen (Zuijderwijk), Dorenbosch, Jimenez, Van de Riet, Nassoh, De Mol (Giebels).