3-0
1 oktober, 00:00
NEC/FC Oss O13 logo

Al weken is het probleem van PSV U13 om de eerste goal te maken, hierdoor wordt het spel vaak gehaat en heeft men niet het geduld om te blijven wachten tot het 1e doelpunt valt en gaat men door te snel te willen fouten maken. Vandaag hebben ze dat probleem niet, want het is Shijon die meteen reageert als er in de 2e minuut een bal uit de 16 meter komt rollen, met een beheerst maar krachtig schot scoort hij al heel snel de openingstreffer. Hierna blijft PSV geconcentreerd voetballen, in een heel hoog tempo gaat de bal rond. Maar ook NEC laat zien over een stel heel aardige voetballers te beschikken, die hebben de 9 punten die ze hebben echt wel verdiend. Doordat er 2 teams staan die goed kunnen voetballen, ontstaat er een boeiende wedstrijd. Maar beide verdedigingen geven weinig weg en staan goed opgesteld. Daarom probeert NEC een vrije trap van een meter of 30 rechtstreeks op doel te schieten, maar die afstand is toch nog echt te ver, en dus een simpele vangbal voor Niek. Ook PSV komt er een keer gevaarlijk door, maar de bal gaat via de buitenkant van de paal er weer uit. Wel is te zien als PSV een iets hoger tempo speelt NEC er meer moeite mee heeft, en het bij PSV net wat makkelijker gaat. In deze fase dan ook enkele grote kansen achter elkaar voor PSV maar de keeper van NEC geeft zich niet gewonnen en duikt er iedere keer weer voor. Maar ook NEC komt er gevaarlijk uit, maar nu is het Thijn die met een perfecte sliding verder gevaar weet te voorkomen. Dan wordt er een goal afgekeurd van NEC? Niet iedereen is het daar mee eens, maar ik werk nu drie jaar samen met Mark, en ik heb hem nog nooit kunnen betrappen op een verkeerd vlagsignaal, dus al kan ik de situatie zelf niet beoordelen, ga ik er toch blindelings van uit dat onze grensrechter gelijk heeft. Maar op dit moment heeft NEC PSV behoorlijk onder druk staan. Toch is het PSV dat nog net voor rust de voorsprong verder weet te vergroten, een vrije trap vanaf de zijkant van het veld wordt door Milan perfect op het hoofd gelegd van Jesper, en wat je Jesper niet meer hoeft te leren is te koppen dus op slag van rust 2-0.

PSV zet meteen na het rustsignaal heel hoog druk, zo heeft men de bal weer heel snel terug veroverd, Jaivy probeert het met een schot of voorzet? Maar de bal gaat net voorlangs. Als PSV dan het tempo weer wat laat zakken komt NEC weer sterk op zetten, dus moeten de boys willen ze zelf de baas op het veld blijven een hoog tempo blijven spelen. Wel blijft het voor de toeschouwers een mooie en boeiende wedstrijd om naar te kijken met een hoog niveau. Het spel gaat op en neer zonder echte grote kansen. Maar dan in de 59 minuut een steekpass van Sven op Jaivy die weg is van zijn tegenstander, en de voorzet goed bij de 2e paal neer legt, waar Ruben op het juiste moment is en met een schuiver de 3-0 maakt. Meteen hierna fluit de scheidsrechter voor einde wedstrijd. Dus weer 3 pnt in de pocket. En dit met voetbal om van te genieten. Volgende week de uitwedstrijd tegen Brabant United. Tot dan…