31 januari, 17:00
Feyenoord Rotterdam N.V. JO13-1 logo

Tim van den Heuvel

Michon Roelofs

Op woensdagmiddag speelde PSV O13 een inhaalwedstrijd in competitieverband tegen Feyenoord O13. Feyenoord is koploper in de competitie dus het wordt een mooie uitdaging voor PSV om te laten zien waar men toe in staat is. Na een zeer goede eerste helft van PSV zijde werd het in de tweede helft meer een vechtwedstrijd. De punten werden gebroederlijk verdeeld.

Na een goed begin van PSV, wat Feyenoord geen centimeter ruimte geeft, is het in de achtste minuut raak. Het is Renzo Tytens die na een rush langs de zijlijn de bal goed voor het doel weet te krijgen, in eerste instantie wordt de bal door de verdediging van de Rotterdammers geblokt. Maar de bal komt terug bij Renzo die Michon Roelofs blindelings weet te vinden, Michon blijft koel en werkt de bal netjes achter de doelman, 1-0. PSV gaat na deze openingstreffer niet achteruit, maar blijft vol op de aanval spelen. Binnen één minuut is er dan alweer een grote kans voor Emmanuel Hagemans, die alleen voor de doelman opduikt. Maar helaas gaat de bal net naast. Ook Renzo mist een grote kans na een goede steekpass van Emir Bars, de bal gaat voorlangs het doel. PSV blijft fel, agressief en goed voetbal spelen en heeft de tegenstander volledig onder controle. Toch is het Feyenoord dat weet te scoren, uit een vrije trap weet een Feyenoordspeler de bal binnen te koppen. Nu is het 1-1 met rust, terwijl gezien de kansenverhouding PSV een voorsprong verdient zou hebben.

Trainer Tim Wolf verwacht na de rust een ander Feyenoord en hij heeft gelijk. Trainer Gaston Taument heeft zijn team op verschillende posities  gewijzigd en Feyenoord gaat feller spelen in de tweede helft. Hierdoor kan PSV niet meer het spel van de eerste helft spelen en moet men meegaan in de strijd. Het spel golft in een hoog tempo op en neer. In de 40e minuut trekt PSV weer ten aanval, de bal wordt via de zijkant diep gegeven, iedereen denkt aan buitenspel, inclusief de grensrechter van Feyenoord. Alleen de scheidsrechter ziet het anders en laat doorspelen. Emir levert hierna de bal in bij Tim van de Heuvel, die beheerst weet te scoren: 2-1. Nu PSV op voorsprong is gekomen gaat Feyenoord nog meer aandringe en krijgt enkele grote kansen, maar PSV doelman Tijn Smolenaars staat steeds op de goede plaats. Toch is het in de 59e minuut raak voor Feyenoord. Een voorzet  wordt niet goed weggewerkt door de PSV verdediging, een Feyenoord-aanvaller weet hiervan te profiteren en komt tot scoren en zet een gelijkspel op het scorebord: 2-2. In de extra tijd wordt er niet meer gescoord.

Al met al een goede wedstrijd voor PSV O13, al had er gezien de eerste helft meer in gezeten. Maar met het voetbal en het karakter wat men heeft getoond kan men het verdere verloop van de competitie met vertrouwen tegemoet zien. Zaterdag staat alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma. Willem II is om 11:00 te gast op De Herdgang.