5. Doelpunt

Arthur Piedfort
  6. Wedstrijdverslag

Vandaag stond er een uitwedstrijd naar Willem II op het programma voor PSV O13. Uit ervaring wisten we dat de Tilburgers er altijd op gebrand zijn om van PSV te winnen., dus bij voorbaat een lastige uitwedstrijd voor de boys.

Zoals verwacht begon Willem II fel aan de wedstrijd. Door een kleine omzetting bij PSV achterin was het ook nog even wennen voor de achterhoede spelers. Zeker als dan de tegenstander je helemaal geen tijd geeft. Zodoende was het ook Willem II dat de score opende. In de 7e minuut mocht de aanval van Willem II tot  vier keer toe, achter elkaar de bal hoog in de vijf meter brengen, de 4e keer wist een Tilburger de bal binnen te koppen. Na deze domper was het PSV dat langzaam maar zeker het overwicht op het veld veroverde. Nadat Renzo Tytens na een goede diepe bal van Tijn Vergeld zich had ontdaan van drie verdedigers, kon hij de bal vanaf de achterlijn terug leggen voor het doel. Voor Tim van den Heuvel was het nu een simpele opgave om de bal binnen te werken. Een minuut later is het wederom Renzo die op een soortgelijke manier de achterlijn haalt, en wederom de bal weer op een presenteerblaadje voor het doel legt. Allen is het Michon Roelofs die nu scoort. Nadat de aanvallen over links succesvol waren, gaat het in de 26e minuut goed over rechts. Na een schitterende aanname op de borst van Tim, legt hij de bal helemaal in de hoek, van daaruit kan Michon de bal voor het doel slingeren. Emir Bars in er als eerste bij als de doelman mist, en werkt de bal beheerst binnen. Zo kan PSV met een 1-3 stand gaan rusten.

Nadat PSV het einde van de eerste helft al heel het spel domineerde, gaat men in de tweede helft vrolijk verder. In de 39 minuut is het Michon die plotseling één op één voor de doelman staat. Koel en beheerst werkt hij de bal binnen. Enkele minuten later wordt het druk zetten van Emir beloond. Khaled Razak krijgt zo zijn kans en blijft ook koel en zet de 1-5 op het scorebord. Ook in de 53e minuut is het Khaled die scoort met een strakke schuiver over de grond. In de 55e minuut is het Enzo Geerts die de eindstand van 1-7 mag bepalen. Hij ziet vanaf een meter of 25 de doelman ver voor zijn del staan. Enzo twijfelt niet en weet de bal  over de doelman heen te krijgen met een mooi schot. Zodoende heeft PSV O13 het goede voorbeeld gegeven aan PSV 1, die ook aan moeten treden tegen Willen II. De trainer Tim Wolf was tevreden over de arbeid die de boys geleverd hadden. Maar zeer zeker ook over het goede voetbalspel. Volgende week een thuiswedstrijd voor PSV O13 tegen NAC O13. 11:00 uur op de Herdgang.