3. Doelpunt

Zakaria Aboukhlal
  4. Wedstrijdverslag

Het verslag

Deze zaterdag de laatste wedstrijd voor PSV O19, in een drukke week van drie wedstrijden in negen dagen. Hierna gaan de meeste jongens even weg voor een interlandweek. Op deze regenachtige zaterdag moesten de jongens van trainer Mark van Bommel aantreden tegen de Superboeren uit Doetinchem. De Graafschap had pas één mager puntje bij elkaar gespeeld in vier wedstrijden, de doelstelling van PSV was om de week met 9 punten af te sluiten.

PSV begon stroef aan de wedstrijd en dat betekende dat de beste kansen voor De Graafschap waren. De gasten kregen in de 31e minuut een strafschop, die bijna gepakt werd door PSV-goallie Youri Roulaux. Na de 0-1 achterstand kwam PSV voor de rust niet verder dan een schot op de rand van de 16 meter van Cody Gapko. Na de rust kwam er een heel ander PSV uit de startblokken en de 0-1 achterstand werd in een kwartier tijd omgezet naar een 3-1 voorsprong. De goals kwamen van de voet van Justin Lonwijk, na goed voorbereidend werk van Cody Gapko, en twee treffers van Joël Piroe waarvan één uit een strafschop. De graafschap kwam er niet meer aan de pas, dit resulteerde in een 5-1 einduitslag. De laatste twee goals kwamen op naam van opnieuw Joël Piroe vanaf elf meter en Zakaria Aboukhlal.

Na de interlandweek spelen de jongens van PSV O19 op 10 oktober thuis een oefenwedstrijd tegen KV Mechelen.

Opstelling: Youri Roulaux, Baggio Wallenburg, Maxime Soulas (31’ Tijn Daverveld), Steven Theunissen (68’ Bob Melis), Gregory Kuisch (46’ Jordan Teze), Michal Sadilek, Zakaria Aboukhlal, Koen Oosterbrink (46’ Robin Schoonbrood), Joël Piroe, Andrew Mendonca (46’Justin Lonwijk) en Cody Gapko.