Iggy Houben
  4. Doelpunt

Jaivy Lourens
  5. Wedstrijdverslag

Ondanks een zwakke eerste helft ging PSV met een 2-1 voorsprong de rust in. In de tweede helft herpakte PSV zich en was het spel aanzienlijk beter. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een ruime 9-2 overwinning afgesloten.

De Graafschap begon fel aan de wedstrijd en PSV had daar geen antwoord op. Desondanks was in de zesde minuut de eerste kans van de wedstrijd voor PSV en dit leverde PSV een corner op. De corner werd door Milan Govaers genomen en door Jesper Uneken hard ingeschoten 1-0. Ook na dit doelpunt veranderde het wedstrijdbeeld niet. De bezoekers waren feller en creëerden enkele mogelijkheden die niet werden benut, PSV speelde slordig en ongeconcentreerd. Tegen de verhouding in kwam PSV in de 18e minuut op een 2-0 voorsprong. Iggy Houben zette de bal voor en Jesper Uneken tikte de 2-0 binnen. Deze ruime voorsprong bracht alleen geen rust in het spel van PSV. Er werden door PSV nog wel enkele mogelijkheden gecreëerd maar er werd niet meer gescoord door de thuisclub. Vier minuten voor tijd deed De Graafschap iets terug. In eerste instantie kon Kjell Peersman de inzet nog keren maar de rebound werd door een speler van De Graafschap ingetikt, 2-1. Dit was ook de ruststand.

PSV begon goed aan de tweede helft en liet zien dat ze de slechte eerste helft wilde doen vergeten. Al vrij snel na het begin van de tweede helft werd er gescoord door PSV. In de 38e minuut werd een doeltrap van de keeper van De Graafschap onderschept. Iggy Houben zette de bal voor en Ruben van Bommel tikte de 3-1 binnen. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Vijf minuten na dit doelpunt maakte De Graafschap de aansluitingstreffer, 3-2, maar twee minuten later was het verschil al weer twee doelpunten. Sven Simons gaf een mooie steekbal op Ruben van Bommel. Na een lange sprint tikte  Ruben de bal in de verre hoek binnen, 4-2. In de 49e minuut werd het 5-2. Een schot van Livano Comenencia werd in eerste instantie geblokt. Ruben van Bommel tikte de bal breed en Iggy Houben tikte binnen. De wedstrijd was nu gespeeld en PSV speelde vrij uit. In de 50e minuut pikte Jaivy Lourens de bal op bij de middellijn. In een lange sprint speelde Jaivy diverse De Graafschap-spelers uit en schoot in de verre hoek binnen, 6-2. PSV had de wedstrijd nu volledig in handen. In de 56e minuut werd een mooi genomen vrije trap van Ruben van Bommel door Iggy Houben ingekopt, 7-2. In de 62e minuut werd de bal, na een korte corner, door Iggy Houben voorgezet. Yaël Gil y Muinos kopte de bal terug en Jesper Uneken kopte in, 8-2. In de 66e minuut speelde Chahid el Allachi de bal op Ruben van Bommel. Ruben omspeelde een verdediger van De Graafschap en met een mooie boogbal zette hij de eindstand van 9-2 op het scorebord.

Opstelling: Kjell Peersman, Livano Comenencia, Luc Netten, Yaël Gil y Muinos, Julian Kuijpers, Milan Govaers (54’ Chahid el Allachi), Iggy Houben, Sven Simons, Jesper Uneken, Matteo Dams (36’ Jaivy Lourens), Shi-jon Martina (36’ Ruben van Bommel).